Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκλογές, Grexit και απίστευτη ανεπάρκεια

ekloges-grexit-kai-apisteuti-aneparkeia
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ μας λέει ορθά κοφτά ότι αν φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Και μπορεί να το λέει στο ολλανδικό κοινό ενόψει εκλογών αλλά προφανώς έχει και μια δόση αλήθειας. Και αποδεικνύει πόσο πρόχειροι, πόσο ανόητοι είναι όλοι αυτοί στην κυβέρνηση που κάνουν πόλεμο στο Ταμείο και μετά το παρακαλούν με επιστολές για να μείνει.
Χθες ο Β. Σόιμπλε έβαλε πάγο στην Ελλάδα, μέσω του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε μείωση των πλεονασμάτων στο 2%. Ένα αίτημα απόλυτα δίκαιο, ένα σχέδιο που πρώτος είχε δημοσιοποιήσει ο Γ. Στουρνάρας και στη συνέχεια υιοθέτησαν τόσο η ΝΔ όσο και ο Τσίπρας. Κι όμως, αυτό το ηχηρό όχι της Γερμανίας δείχνει ότι έχουν αποφασίσει να μας στραγγαλίσουν, να μας… τινάξουν τα πέταλα που λέει και ο λαός.

Σήμερα, εντελώς ξαφνικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, κάνει έφοδο στα γραφεία της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ για καταγγελίες που έχουν γίνει από ανταγωνιστές της Επιχείρησης. Τώρα θυμήθηκαν να κάνουν ντου πιέζοντας για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Την ίδια στιγμή όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης μιλούν για έξοδο από το ευρώ και πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση να κλείσει με το πιο σκληρό πακέτο που θα μπορούσε να πάρει ενώ ακούγονται ξανά φωνές για εκλογές. Άλλωστε, το ότι η κυβέρνηση επισήμως υποστηρίζει ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ μέτρα λιτότητας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε θα κάνει μια ακόμη τεράστια κωλοτούμπα είτε θα πάει σε κάλπες, μάλλον, όμως, θα πέσει ξανά στα τέσσερα.
Ο δε Πιέρ Μοσκοβισί, χωρίς καμιά ουσιαστική δύναμη και χωρίς μέλλον αφού το κόμμα τους στις γαλλικές εκλογές θα πάει άπατο, έρχεται στην Ελλάδα και αντιμετωπίζεται λες και είναι εθνικός σωτήρας. Τον βλέπουν όλοι, τον επαινούν, του δίνουν κι έναν Μεγαλόσταυρο, αναγορεύεται επίσημος διδάκτωρ, λέει και πολλά καλά λόγια που είναι τζάμπα και δημιουργείται η αίσθηση ότι… λύθηκε το ελληνικό πρόβλημα.
Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες. Από τη μια η πλήρης εγκατάλειψη της Ελλάδας από τους ξένους ή για να είμαστε πιο ακριβείς η εγκατάλειψη της παρούσας κυβέρνησης και η δημιουργία συνθηκών πολύ σκληρής λιτότητας. Κι από την άλλη η γαλλική στήριξη, η άνευ σημασίας επίσκεψη του Μοσκοβισί που η κυβέρνηση την επικοινωνεί λες και είναι το τεράστιο γεγονός. Όλα αυτά βγάζουν ένα συμπέρασμα. Ότι ο Τσίπρας είναι πολύ στριμωγμένος και πληγωμένος αφού όλοι τον αδειάζουν. Κι όπως ξέρουμε «τα πληγωμένα φίδια» είναι ανεξέλεγκτα», μπορούν να κάνουν τα πάντα, να χτυπήσουν και να δαγκώσουν παντού.
Ακόμη και εκλογές; Ακόμη και αυτές σε περίπτωση που δε βγει τίποτε. Όμως, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να αφήσει να περάσουν οι εβδομάδες αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Άλλωστε το είπε και ο Σταθάκης όταν ρωτήθηκε αν χάσουμε το QE: «Θα πάμε πιο πέρα, δεν πειράζει», είπε μέσες άκρες ο υπουργός δείχνοντας ότι η αφασία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.