Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κούλη, μήπως ο μπαμπάς σου, πέρασε χθες από την Πάτρα;

 Γράφει ο mitsos175

Κούλη, μήπως ο μπαμπάς σού πέρασε χθες από την Πάτρα; Άκουσα ότι η πόλη βυθίστηκε στο σκοτάδι. Μπορεί ηλεκτρικό να μην είχαν, έχουν όμως Δήμαρχο που είναι φωτεινό παράδειγμα Αντίστασης στο φασισμό.
Η αστική δικαιοσύνη διέκοψε τη δίκη του Δημάρχου Πατρών, Κώστα Πελετίδη για τις 23 Φλεβάρη.
Ο Δήμαρχος διώκεται ύστερα από μήνυση του τέως βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της "παράβασης καθήκοντος".

Ο Κ. Πελετίδης, έξω από το δικαστήριο δήλωσε "Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά την προάσπιση αυτής της πόλης, απέναντι στα ρατσιστικά μηνύματα. Η Πάτρα δεν θα γίνει ποτέ ένας χώρος που θα δράσουν αυτοί που θέλουν να μας διαχωρίσουν και να λένε ότι τα παιδιά είναι ξένα και δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία μας, γιατί δεν είναι δικά μας. Θα προασπίσουμε την πόλη μας από τα εγκλήματα τα οποία γίνονται με βάση τη ναζιστική ιδεολογία που έχει αυτό το μόρφωμα".


Πολύς κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το δικαστήριο και φώναζε αντιφασιστικά συνθήματα, ενώ χειροκρότησε τον Κομμουνιστή Δήμαρχο. Η μήνυση λοιπόν της συμμορίας γυρνά εναντίον της. Τι περίμενε; Να τρομάξει το Δήμαρχο και κατ' επέκταση όλους όσους αντιστέκονται στο φασισμό; Άσχετα με το τι θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη ο κόσμος είπε τη γνώμη του κι αυτό είναι πολύ σημαντικό: Δεν περνά ο φασισμός.

Λίγα μόνο λόγια για κάποια ιδιωτικά ΜΜΕ που δήθεν παρουσιάζονται τώρα κατά της Χρυσής Αυγής. Από το SKAI για παράδειγμα ακούστηκε "απ' όλα τα κόμματα" υπήρχε υποστήριξη στο δήμαρχο. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ίδια η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα.

Η ΝΔ δεν μιλάει, αλλά στελέχη της κλίνουν το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους καλώντας τους να επιστέψουν στο "μαντρί". Την ίδια στιγμή που για τους πρόσφυγες υιοθετούν την ναζιστική ατζέντα, άσχετα αν ο Κούλης θέλει να το παίξει "κέντρο" μπας και κοροϊδέψει κάνα ψηφοφόρο. Οι σχέσεις της οικογένειας Μητσοτάκη και της ΧΑ, όπως παλιότερα της ΕΠΕΝ, είναι γνωστές.

Όπως γνωστό είναι τι πιστεύει η Χρυσή Αυγή. Από τη ναζιστική εκδήλωση στο video έλειπαν μερικοί ανθρωποφάγοι. Κάποιοι παλιοί "ακτιβιστές της Δεξιάς" που άλλοι κρατούσαν τσεκούρια, άλλοι έλεγαν ότι αν βγει ποτέ το ΚΚΕ θα μεταναστεύσουν κα. Το ότι έλλειπαν, δεν σημαίνει πως διαφωνούσαν. Ο λυκάνθρωπος μπορεί να αλλάξει κόμμα, "χούι" όμως δύσκολα αλλάζει.
Άλλωστε ούτε τα αστικά κόμματα έκαναν κάποια ανακοίνωση για τη δίκη του Δημάρχου, απ' ότι γνωρίζω.

Αλλά και τα κανάλια ξέπλυναν ή τουλάχιστον προσπαθούν να ξεπλύνουν το ρατσισμό και το φασισμό. Η φράση "σοβαρή Χρυσή Αυγή"που θα έμπαινε σε κυβέρνηση, θυμίζει τίποτα στο συγκεκριμένο κανάλι;

Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ τι να πεις; Σήμερα 14, γιορτάζουν οι ερωτευμένοι. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ερωτευθεί την ακροδεξιά πολιτική των Μνημονίων, της υποταγής, της λεηλασίας, του ρατσισμού. Των πνιγμών στο Αιγαίο, του εγκλεισμού αθώων σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τη συναναστροφή με Ουκρανούς Ναζί, τους πιο ανήθικους κι επικινδύνους μπάσταρδους των SS.

Όσο για την Δικαιοσύνη; Με εκείνη τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης τι θα γίνει; Θα βγει επιτέλους απόφαση; Και τι θα είναι αυτή; Στρογγυλεμένο "ναι μεν αλλά" ή αμετάκλητη καταδίκη του φασισμού; Πάντα είμαι λίγο ανήσυχος για τη Θέμιδα. Δεν βλέπει καλά η κακομοίρα, αλληθωρίζει προς τα Δεξιά...

Ο πολύς κόσμος λοιπόν, είναι κατά του Ναζισμού, όχι όμως το Σύστημα. Μη λέμε υπερβολές... .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.