Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΤΑΝ Ο ΜΟΡΑΛΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ...


Την ερχόμενη Τρίτη, 8 Μαρτίου, θα έχουμε όχι έναν αλλά δύο λόγους να επισκεφτούμε...
την Γκαλερί Ζουμπουλάκη. Γιατί και στην Κριεζώτου αλλά και στην Πλατεία Κολωνακίου θα ξεκινήσουν δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που αποκλείεται να χάσουμε. Η πρώτη αφορά την απόφαση των ανθρώπων της γκαλερί να γιορτάσουν την Ημέρα της Γυναίκας με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.



Συγκεκριμένα προς τιμήν των εργατριών της κλωστοϋφαντουργίας της Νέα Υόρκης, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαδήλωσαν στις 8 Μαρτίου του 1857, αλλά και των γυναικών όλου του κόσμου, η γκαλερί παρουσιάζει μόνο για μία μέρα μια μικρή έκθεση με οχτώ πρωτότυπα σχέδια του Γιάννη Μόραλη με θέμα τη γυναίκα. Τα σχέδια –μολύβι σε χαρτί- περιλαμβάνονται στην έκδοση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης «Γιάννης Μόραλης. Σχέδια 1934-1994».



Σε διαφορετικό κλίμα, την ίδια μέρα στον χώρο της Πλατείας Κολωνακίου εγκαινιάζεται η έκθεση «Γκαλερί Ζουμπουλάκη: Ειδικές Εκδόσεις 1966-2016». Θα παρουσιαστούν μεταξοτυπίες καλλιτεχνών όπως των: Ακριθάκη, Ελύτη, Μόραλη, Νικολάου, Κοσμά & Κων/νου Ξενάκη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Τσαρούχη, Giorgio De Chirico, Sonia Delaunay, Miró, Pavlos, Niki de Saint Phalle, Takis και νεότερων συνεργατών της γκαλερί, αρκετές συλλεκτικής πλέον αξίας. Ο επισκέπτης της έκθεσης, που θα διαρκέσει έως τις 26 Μαρτίου, θα έχει την ευκαιρία να προσεγγίσει μια ποικιλία έργων μέσα από τις ενδιαφέρουσες αυτές τεχνικές αναπαραγωγής πρωτότυπων έργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.