Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μετα-φράσεις…

file3311259633975
Όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή σε μια παρέα απέναντι στον φιλελέ μισάνθρωπο ή τον απολιτίκ που έχει πολύ συγκεκριμένη πολιτική άποψη! Τι όμως πραγματικά σημαίνουν οι στερεότυπες φράσεις που τους ακούς να λένε με καμάρι; τι πραγματικά θέλουν να πουν και δε λένε;

*** «Να φτιάξουμε μικρότερο και ευέλικτό κράτος» = Η υγεία, η παιδεία, οι μεταφορές και τα δημόσια αγαθά είναι πολύ καλή μπίζνα για να τις ελέγχει ένα κράτος. Υπάρχουν ελληνικές επιχειρήσεις και πολυεθνικές που μπορούν να βγάλουν κέρδος και να ξεζουμίσουν τον δημόσιο πλούτο και τους εργαζόμενούς τους.
*** «Μεταρρυθμίσεις» = Ισοπέδωση κάθε εργασιακού και συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Το κοινωνικό κράτος και το αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης είναι ξεπερασμένες, σοβιετικού τύπου αντιλήψεις!

*** «Κοινή λογική» Είμαστε αμείλικτοι διώκτες της χαμηλής διαφθοράς (τυροπιτάς, υδραυλικός, ταβερνιάρης) αλλά δεν μιλάμε δημοσίως την υψηλή διαφθορά και τη διαπλοκή! Οκ, φυσικά και γνωρίζουμε πως οι κρατικοδίαιτοι, διαπλεκόμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες-είδωλά είναι οι πραγματικά υπεύθυνοι για το που φτάσαμε ως χώρα… αλλά ας μην το κάνουμε θέμα… λαϊκιστή!
*** «Ανισότητα εισοδήματος» = Αν είσαι ικανός και δουλέψεις σκληρά θα πετύχεις (ισχύει για κάποιον μεταφυσικό τρόπο ακόμα και αν κληρονόμησες την επιχείρηση απ’ τον μπαμπά σου)
*** «Επενδύσεις» = Τι εννοείς είναι μικρός ο μισθός 300ευρώ/μήνα; Ουρές κάνουν απ’ έξω
*** «Λαϊκισμός» = Η αναφορά σε ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνικό κράτος, ανθρωπιστική κρίση…
*** «Επιχειρηματικότητα» = φετιχισμός και ειδωλοποίηση του επιχειρηματία ως φορέα πλούτου και καινοτομίας! Ρόλος-Πρότυπο είναι πλέον η επιχειρηματικότητα… όχι η τέχνη, όχι η αλληλεγγύη, όχι η καλλιέργεια … ο επιχειρηματίας!
*** «Ο Κυριάκος είναι μεταρρυθμιστής και νέο πρόσωπο» = Δεν τον ψηφίζω παρόλο που είναι ένας Τζήμερος με καλύτερες δημόσιες σχέσεις, αλλά ακριβώς γι” αυτό
*** «Μη βάζεις ταμπέλες ρε φιλαράκι, οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει» =
α. Μη φανταστείς, πρώτη φορά ασχολούμαι με την πολιτική, τα προηγούμενα χρόνια ο,τι άκουγα απ’ τον μπαμπά μου!
β. Μακάρι να είχαμε μια Θάτσερ!
γ. Μακάρι, αν δεν είχαμε μια Θάτσερ, να κυβερνούσε ένας επιχειρηματίας ή μια πολυεθνική βρε αδερφέ!
δ. Koίτα και εγώ αριστερός είμαι κατά βάθος, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές…
ε. Πιστεύω πως ο Αμυράς είναι σύμβολο της παγκόσμιας διανόησης
ζ. Ναι ρε, το 2012 ψήφισα Τζήμερο, το 2015 Ποτάμι και τώρα Κυριάκο, τραβάς κάνα ζόρι;
η. όλα τα παραπάνω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.