Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σπρώχνει (Σκόπιμα) την Ελλάδα Εκτός Σένγκεν… Ο Τελικός Στόχος

cebbceb1ceb8cf81cebfcebcceb5cf84ceb1cebdceb1cf83cf84ceb5cf85cf83ceb71Το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Προσφυγικό αφορά μόνο την Ελλάδα. Η χώρα κινδυνεύει με… καραντίνα αν σε λίγες εβδομάδες δεν έχει καταφέρει να ανακόψει τις προσφυγικές ροές από την Τουρκία.
Έρχεται το Plan Β με υπογραφή Γερμανίας- Αυστρίας, που θέλει την Ελλάδα εκτός Σένγκεν, ώστε να μην αποτελεί πια ευρωπαϊκό σύνορο.
Η Βιέννη, η οποία πρώτη ανέστειλε μονομερώς τη Σένγκεν, δείχνει την Ελλάδα ως κύρια υπεύθυνη για την κρίση. Είναι μύθος, διατείνεται, ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα δεν μπορούν να φυλαχθούν.
Για τους Αυστριακούς τα πράγματα είναι απλά: θα δράσει το ικανό ελληνικό ναυτικό. Είναι πράγματι τόσο απλό; Η φύλαξή της ελληνικής ακτογραμμής θα ήταν πρόκληση για οποιοδήποτε κράτος. Πρόκειται για επιλογή που ακόμη και οι δυνάμεις της ευρωπαϊκής Frontex αποφεύγουν, καθώς γνωρίζουν ότι σε περίπτωση δυστυχήματος θα είναι υπόλογες.

Μήπως όμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να υπάρξει ένα δυστύχημα στην περιοχή για να μπορέσουν να προωθήσουν τα σχέδια τους;
Ο Economist σχολίαζε πριν από λίγο καιρό πως εάν αφήσουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης δεν αλλάζει τίποτα στην εισροή προσφύγων, από τη στιγμή που η χώρα μας δεν συνορεύει με κράτη της Σένγκεν.
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Γιατί ένας αποκλεισμός θα έδινε τη δυνατότητα στα όμορα κράτη να υψώσουν τείχη, με τις ευλογίες της Ένωσης, προκειμένου να παγιδευτεί εντός το κύμα των προσφύγων.
Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν σκληρή τιμωρία, θα μας καθιστούσε και με τη βούλα μέλος «δεύτερης κατηγορίας».
Μια εξέλιξη άκρως δυσμενής και επικίνδυνη, καθώς θα συνιστούσε ακόμη ένα βήμα προς: την κατάργηση της αρχής της ελεύθερης κίνησης προσώπων και αγαθών, στην οποία στηρίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.