Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το ασφαλιστικό και τα κοράκια της παραπληροφόρησης


kanalia-mme1Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο δημιούργησε αίσθηση στην Ευρώπη και έδωσε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στον ελληνικό λαό. Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς διεθνοποίησε το ελληνικό ζήτημα και έδωσε σκληρές μάχες για έντιμο συμβιβασμό στην προσπάθεια να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Σε όλη την περίοδο της διαπραγμάτευσης, με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα, τα ΜΜΕ, στην πλειονότητά τους πλοκάμια μεγαλύτερων επιχειρηματικών συμφερόντων, παραπληροφορούσαν και φόβιζαν τους πολίτες χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα και τις κατηγορίες του ευρωπαϊκού αντιδραστικού ιερατείου κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι Έλληνες πολίτες, με το πρωτοφανές 62%, στήριξαν την κυβέρνηση και ψήφισαν Όχι, κόντρα στο παλιό πολιτικό σύστημα, στους εκβιασμούς των εταίρων – δανειστών και την προσπάθεια χειραγώγησής τους από τα κανάλια της διαπλοκής. Με τη συμφωνία – Μνημόνιο που έκανε η κυβέρνηση για να αποφευχθούν τα πολύ χειρότερα και τη διαφοροποίηση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι βαρόνοι της «ενημέρωσης» βρήκαν την ευκαιρία να προωθήσουν την ιδέα της οικουμενικής -όλοι το ίδιο είναι-, αλλά η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε την επιθυμία τους.
Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου τα φτωχά λαϊκά στρώματα, με κριτήριο ταξικό και ένστικτο, αφού ξεπέρασαν ενδοιασμούς και πικρίες, στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έκλεισαν τα αυτιά στις σειρήνες της διαπλοκής και απέτρεψαν την παλινόρθωση του παλιού και αμαρτωλού συστήματος εξουσίας. Η νέα κυβέρνηση της Αριστεράς στη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια αλλά και στα άλλα νομοσχέδια λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των φτωχών και μεσαίων οικονομικά νοικοκυριών που αποτελούν το 70% περίπου της κοινωνίας μετά από 6 χρόνια Μνημονίων και λεηλασίας.
Τα κανάλια για εβδομάδες απειλούσαν και τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους με οριζόντιες μειώσεις 15%-40% για να δημιουργήσουν κοινωνική αναταραχή και έκρηξη. Απέτυχαν γιατί πλέον πολλοί λίγοι τους εμπιστεύονται. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, παρά τις δυσκολίες, εγγυάται πλήρως τις καταβαλλόμενες κύριες και επικουρικές συντάξεις, η κυβέρνηση της Αριστεράς γνωρίζει καλά ότι στην Ελλάδα της παρατεταμένης ύφεσης και ανεργίας για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες το μοναδικό εισόδημα είναι η σύνταξη με την οποία επιβιώνουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια που σπουδάζουν.
Στελέχη της ΛΑΕ και πρώην -ευτυχώς- κυβερνητικά στελέχη περιφερόμενα από κανάλι σε κανάλι ως ειδήμονες (Μητρόπουλος, Ρωμανιάς κ.ά.) και σύγχρονοι Νοστράδαμοι και Καζαμίες οραματίζονται Αρμαγεδδώνες και πτώση της κυβέρνησης σε μια τυφλή αντιΣΥΡΙΖΑ πολεμική.
Με την υλοποίηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες οι διάφοροι Πρετεντερο-Καψήδες, οι Θεμο-Ρογκάκοι, οι Πορτοσαλτο-Μπάμπηδες και οι άλλες βασιλικο-ψυχαροκόρες, απομεινάρια ενός συστήματος διαπλοκής, εξουσίας και ενημέρωσης, θα κλείσουν τον κύκλο της χειραγώγησης που για δεκαετίες ταλαιπωρούσε και διαμόρφωνε την πολιτική σκηνή και τη συνείδηση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.