Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Έκθεση του ΔΝΤ με νέα μέτρα

Nέα μέτρα για την κάλυψη δημοσιονομικού κενού ύψους 5 δισ. ευρώ τη διετία 2015-2016 προβλέπει η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πολ Τόμσεν, συντάκτης της έκθεσης, που θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα, απορρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm 97.8, κάθε ενδεχόμενο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς ενώ ανοίγει εκ νέου ζήτημα ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Κωνσταντίνος Ρομποτής στον Real Fm 97.8, το ΔΝΤ στη... 
συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει σε λίγη ώρα, αναμένεται να αναγνωρίσει τη δημοσιονομική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα καθώς και την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης τα μέλη του ΔΝΤ θα δώσουν το «πράσινο φως» για τις δύο δόσεις συνολικού ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ θα μπει η έκθεση που έχει συντάξει ο Πολ Τόμσεν, ως επικεφαλής του κλιμακίου, στην Αθήνα. Η έκθεση θα αναφέρει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που έχουν τεθεί για τη διετία 2015-2016 υπολείπονται 5,2 δισ. ευρώ. Για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το ΔΝΤ προτείνει νέα μέτρα, όπως η παράταση της έκτακτης εισφοράς που επιβάλλεται σε όλα τα εισοδήματα και νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.

Η έκθεση του ΔΝΤ θα αναφέρει με σαφήνεια ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια χαλάρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Εκτός από το δημοσιονομικό κενό το Ταμείο «βλέπει» και χρηματοδοτικό κενό από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, ανοίγοντας, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8 τη συζήτηση για νέο δάνειο.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι το χρέος θα είναι βιώσιμο μόνο αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεσμευθούν ότι θα στηρίξουν την Ελλάδα. Το Ταμείο απορρίπτει την ιδέα να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που έχουν μείνει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και αμφισβητεί τη δυνατότητα της Ελλάδας να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες , δανειζόμενη από τις αγορές. 

Από enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.