Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στην Ισλανδία διαγράφουν χρέη απ” τα νοικοκυριά – Στην Ελλάδα προσθέτουν επιπλέον χρέη

Στην Ισλανδία διαγράφουν χρέη στα νοικοκυριά - Στην Ελλάδα προσθέτουν επιπλέον χρέη
Η Ισλανδία ανακοίνωσε πως άρχισε με επιτυχία την διαδικασία για την διαγραφή ενός μέρους των χρεών των προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία πρόκειται να ανακουφίσει περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά από ποσά που φθάνουν σχεδόν τα 26.000 ευρώ.

Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση προσθέτει καθημερινά με νέους φόρους, χαράτσια, προκαταβολές φόρων, τελών και άλλων μέτρων λιτότητας, επιπλέον χρέη στα νοικοκυριά…

-
Το ισλανδικό κοινοβούλιο υιοθέτησε την περασμένη Παρασκευή ένα νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν την παραγραφή χρεών τους, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος.
Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό – κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων – χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις:
Η κυβέρνηση εκτιμά πως η ρύθμιση αφορά περίπου 69.000 νοικοκυριά – από τα 124.000 που αριθμεί η χώρα – και πως κατά μέσο όρο μπορούν να διεκδικήσουν 1,1 εκατ. κορώνες (7.100 ευρώ).
Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.