Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο φασισμός αναπτύσσεται όταν το κράτος φοβάται ότι η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία | Ταρίκ Αλί


Ο φασισμός αναπτύσσεται όταν το κράτος φοβάται ότι η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία.  Ταρίκ Αλί

Ο γνωστός συγγραφέας Ταρίκ Αλί και ο καθηγητής Τζιμ Γούλφρεϊς παρουσίασαν μια ακτινογραφία της Ακρας Δεξιάς και του «νέου φασισμού» στην εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιφασιστική Δράση για την Ελλάδα για το ντοκιμαντέρ Fascism Inc.
Ο φασισμός αναπτύσσεται όταν το κράτος φοβάται ότι η Αριστερά μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία.
Ταρίκ Αλί
Αποστολή, Λονδίνο
Ηταν ο Τσόρτσιλ λάτρης του Χίτλερ και του Μουσολίνι; Εχει ευθύνες το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα; Υπάρχει κάποιος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα νεοναζιστικά κινήματα της Ουκρανίας και τις δυνάμεις που επιχειρούν να ανατρέψουν τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας; Μια συζήτηση που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα κινδυνεύει, θεωρητικά, να οδηγηθεί στο απόλυτο χάος.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της σχολής SOAS του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όμως ο Ταρίκ Αλί και ο Τζιμ Γούλφρεϊς, καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του King’s, κατάφεραν να συνδυάσουν εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον για να περιγράψουν την πορεία και τις προοπτικές ανόδου ενός νέου φασισμού στην Ευρώπη.
Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Αντιφασιστική Δράση για την Ελλάδα με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε., οι δυο κεντρικοί ομιλητές (μαζί με τον υπογράφοντα το κείμενο) έλαβαν ως αφετηρία τις εξελίξεις στην Ελλάδα για να μιλήσουν για την άνοδο της Ακρας Δεξιάς και των νεοναζιστικών κινημάτων σε όλη την Ευρώπη.
[πηγή: www.efsyn.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.