Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

XAΡΑΤΣΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ



Νέο σοκ στην αγορά ακινήτων. Μόνον με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και του μηχανικού θα γίνονται από σήμερα όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων (γονικές παροχές, δωρεές, αγοραπωλησίες, κλπ). Αυτό προβλέπει ο νέος νόμος για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, που δημοσιεύτηκε στην...
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 209Α) και περιλαμβάνει την σχετική διάταξη στο άρθρο 23. Αυτό σημαίνει ότι:

Αδόμητα οικόπεδα και ακίνητα χωρίς πολεοδομικές παραβάσεις μεταβιβάζονται από σήμερα μόνον με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη. Ανοικτό είναι το θέμα με τη δήλωση του μηχανικού, η οποία είναι απλή αλλά δεν έχει καθοριστεί ακόμη η αμοιβή του. Το υπουργείο Περιβάλλοντος λέει ότι καθορίζεται ελεύθερα και αναμένεται να ισχύσει η αμοιβή των 280-300 ευρώ που ισχύει γιά τοςυ ημιϋπαίθριους. Εμπλοκή προκαλεί και το γεγονός ότι δνε έχει αποσταλεί το έγγραφο που πρέπει αν επισυνάπτεται στα συμβόλαια.

Επίσης, ακίνητα με αυθαιρεσίες για να μεταβιβαστούν πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν. Η υποβολή δηλώσεων θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν μέσα σε 4 μήνες να υποβάλουν τεχνική έκθεση. Το υπουργείο διευκρινίζει, ανεπίσημα προς το παρόν, ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να καταθέσει όλα τα χαρτιά σε μία φάση, πληρώνοντας εφάπαξ το οφειλόμενο πρόστιμο και στη συνέχεια να μεταβιβάσει το ακινητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.