Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

G20: ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ



Επιστολή στο Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, με θέμα να ληφθούν άμεσα μέτρα επίλυσης της κρίσης στην ευρωζώνη, απέστειλαν επτά από τους ηγέτες της Ομάδας των 20 ισχυρότερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών του πλανήτη. Συγκεκριμένα, στην επιστολή...
επισημαίνουν στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ευρωζώνης οφείλουν να αναλάβουν άμεση δράση για να επιλύσουν την κρίση χρεών και ότι οι κυβερνήσεις όλης της G20 οφείλουν να αναλάβουν δράσεις για να αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση, χωρίς την δημιουργία διεθνών ανισορροπιών.
Για αυτό τον σκοπό, ζητούν ανοιχτές αγορές, αυξημένη συναλλαγματική ελαστικότητα και αποφυγή ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.
"Δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που άφησε η κρίση και οι διεθνείς ανισορροπίες αυξάνονται και πάλι... Ο δρόμος της ύφεσης θα είναι δύσκολος για πολλές προηγμένες οικονομίες," επισημείνουν στην επιστολή τους οι επτά ηγέτες.
Σημειώνεται ότι την επιστολή υπογράφουν οι ηγέτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδονησίας, της Βρετανίας, του Μεξικό, της Νοτίου Αφρικής και της Νοτίου Κορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.