Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΓΣΕΕ ..Αυθαίρετη - Αντικοινωνική - Αναποτελεσματική η Εργασιακή Εφεδρεία


Tην ώρα που τα άδικα και αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν σε κραχ απασχόλησης, ένα ακόμη μέτρο αυτό της εργασιακής εφεδρείας έρχεται να προστεθεί στη λίστα των αδιέξοδων πολιτικών και αποφάσεων.




Η κατ’ απαίτηση των Τροϊκανών κυβερνητική απόφαση για την συγχώνευση – κατάργηση Οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αντί να οδηγεί σε παραγωγική εύρυθμη λειτουργική ανασυγκρότηση του Δημοσίου κατεδαφίζει κάθε κοινωνική και παραγωγική δραστηριότητα, διευρύνοντας ακόμα περισσότερο τις λίστες ανεργίας και το χάσμα της κοινωνικής συνοχής.





Διαφωνούμε ριζικά με αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν μαθηματικά στην κοινωνική χρεοκοπία και στην περαιτέρω αποδυνάμωση και αναποτελεσματικότητα του κράτους.





Στη σκληρή κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν υπάρχει κανένα περιθώριo για εργασιακή εφεδρεία και κατ΄ επέκταση περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας.





Η κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα που ανοίγουν παράθυρο για απολύσεις, θα έπρεπε να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση ΟΛΩΝ των εργαζομένων των οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.










Η ΓΣΕΕ και συνολικά οι εργαζόμενοι της χώρας μας θα αντιπαλέψουν με κάθε τρόπο και μέσον τις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ρυθμίσεις των «εφεδρειών», των απολύσεων και των καταργήσεων κοινωνικών και παραγωγικών δραστηριοτήτων του κράτους.





ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.