Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εκτός χρόνου ο κ. Σαμαράς



Tου Πασχου Μανδραβελη 

Δεν ξέρουμε πόσο εκτός τόπου είναι όσα είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη. Οι υποσχέσεις περί μαγικής ανάπτυξης δίχως κόπους και θυσίες, το χάιδεμα της ακροδεξιάς για το μεταναστευτικό, οι συναισθηματικές κορώνες περί εορτής της «οικονομικής ελευθερίας» το 2021 κ. λπ. μπορεί να αποδειχθούν στις εκλογές εντός τόπου. Όπως τραγουδούσε ο Διονύσης Σαββόπουλος, «στα ρεζιλίκια μας τοκίζοντας ποτέ κανείς δεν χάνει...».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Σαμαράς βρίσκεται εκτός χρόνου. Πήγε στη Θεσσαλονίκη για να κηρύξει την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους δανειστές, την ώρα που εκείνοι δηλώνουν έξαλλοι με τα καμώματα και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και όταν εμπεδώνεται στο εσωτερικό των χωρών τους η...


....πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι κάτι ξέχωρο από την Ευρώπη, μια χώρα που σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία μόνο προβλήματα δημιουργεί και δεν συμβάλλει να ξεπεραστεί η κρίση. Την ώρα λοιπόν που ο κ. Βενιζέλος πήρε το μήνυμα ότι οι Eυρωπαίοι έχουν απηυδήσει, ο κ. Σαμαράς διακήρυσσε ότι θα τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες στις Βρυξέλες για να ξανακουβεντιάσει.

Μην παρεξηγηθούμε: καλές και άγιες είναι οι διαπραγματεύσεις, αλλά προϋποθέτουν δούναι και λαβείν. Αυτό που δίνουν οι εταίροι μας είναι συγκεκριμένο: γύρω στα διακόσια δισ. για να μη χρεοκοπήσουμε. Το ελληνικό επιχείρημα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι θολό. Τους λέμε ότι μπορεί να ανατιναχτούμε και τα σκάγια να πάρουν τις τράπεζές τους. Ακόμη κι αν οι δανειστές ήταν καλοπροαίρετοι, νιώθουν ότι εκβιάζονται. Μας βλέπουν σαν τους ζωσμένους με εκρηκτικά Τσετσένους που μπήκαν λαθραία στο θέατρο της Μόσχας και απειλούσαν ότι θα ανατινάξουν πολίτες, αν δεν ικανοποιηθούν κάποια αιτήματά τους. Αυτές οι αλγεινές εντυπώσεις γίνονται με τον καιρό και την πολυχρησία αρνητικά στερεότυπα.

Η συνέχεια εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.