Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ



Η ισπανική κυβέρνηση θα επαναφέρει το φόρο περιουσίας που είχε καταργηθεί το 2008, όμως "αποκλειστικά για το 2011 και το 2012", όπως δήλωσε σήμερα η ισπανίδα υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγάδο διευκρινίζοντας...
ότι το μέτρο αναμένεται να υιοθετηθεί αύριο Παρασκευή από το υπουργικό συμβούλιο. 


Η υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επεσήμανε ότι ο φόρος αυτός που θα "επικεντρωθεί στις μεγάλες περιουσίες" θα αποφέρει περίπου 1,08 δισεκατομμύριο ευρώ στο κράτος και αναμένεται να αφορά περίπου 160.000 ανθρώπους".

Αυτό το μέτρο έχει "προσωρινό χαρακτήρα και αφορά αποκλειστικά τα έτη 2011 και 2012. Κατά συνέπεια τα έσοδα θα συγκεντρωθούν το 2012 και το 2013, δύο χρονιές κατά τις οποίες πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές για τη μείωση του ελλείμματος", υπογράμμισε η Σαλγάδο.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ισπανίας είχε καταργήσει το φόρο περιουσίας το 2008 λίγο αφού κέρδισε τις εκλογές. Ομως σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, τις οποίες επικαλείται ο ισπανικός Τύπος, ο πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο δέχθηκε την πρόταση του υποψηφίου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις επερχόμενες εκλογές Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα να επαναφέρει το φόρο αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.