Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αυστρία: Συμφέρει η βοήθεια από τη χρεοκοπία

Η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, τόνισε από το βήμα της Βουλής στη Βιέννη, πως είναι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και να συμμετέχει η Αυστρία σε αυτή, καθώς είναι πιο συμφέρουσα από τη χρεοκοπία της χώρας.
"Μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε μεγαλύτερη ζημία, απ' ότι η συνέχιση της βοήθειας, όπως αυτή αποφασίστηκε από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου", υπογράμμισεη Μ. Φέκτερ, παραθέτοντας μια σειρά συνεπειών που θα είχε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία ή και διάλυση της Ευρωζώνης.

Μόνο η οικονομική κρίση του 2008 είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των αυστριακών εξαγωγών κατά 24 δις ευρώ, τόνισε η Μ. Φέκτερ προειδοποιώντας πως μια διάλυση της Ευρωζώνης θα συνδεόταν με πολύ με μεγαλύτερες απώλειες για την Αυστρία και τη γειτονιά της, κάτι που θα είχε επιπτώσεις στην απασχόληση, τη ζήτηση της εσωτερικής αγοράς, όπως επίσης στο ρυθμό ανάπτυξης.
Απαντώντας στις κατηγορίες της αυστριακής Ακροδεξιάς για δήθεν κατασπατάληση από την αυστριακή κυβέρνηση, δισεκατομμυρίων Ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων στη βοήθεια προς την "ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα", η κα Φέκτερ υποστήριξε ότι είναι υψίστης σημασίας να αναζητηθεί με αντικειμενικότητα και υπευθυνότητα μια λύση και η ίδια δεν προσφέρεται για πολεμική και προτάσεις, που θα κόστιζαν στον Αυστριακό φορολογούμενο πολύ περισσότερο από το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σχολιάζοντας τα νέα οικονομικά μέτρα της Ελλάδας η αυστριακή υπουργός παραδέχτηκε ότι πρόκειται για επώδυνα μέτρα, για τα οποία η Ελλάδα έχει πάρει τις σχετικές αποφάσεις και των οποίων η εφαρμογή ελέγχεται επακριβώς, ώστε οι εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου να γίνονται μόνον έπειτα από θετική έκθεση της αποτελούμενης από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τρόικας.
Σχετικά με την επικείμενη επέκταση του Μηχανισμού Στήριξης, η υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε την αυστριακή Βουλή ότι η κυβέρνηση συνασπισμού: "Δεν ξοδεύει απερίσκεπτα ούτε ένα λεπτό του ευρώ".
 
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.