Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΡΕΚΟΡ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ



Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε σε 46,2 εκατ. πέρυσι, σχεδόν ένας στους έξι πολίτες, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Γραφείου Απογραφής των ΗΠΑ. Το 2010 τα στοιχεία δείχνουν το ποσοστό της φτώχειας να έχει ανέλθει σε 15,1%, από...
14,3% το 2009. Ο αριθμός των Αμερικανών χωρίς ασφάλιση υγείας, επίσης, αυξήθηκε ελαφρά σε 49,9 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσοστό φτώχειας ήταν το υψηλότερο από το 1983, και ισούται με το επίπεδο του 1993. Ο αριθμός των Αμερικανών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σήμερα έχει αυξηθεί για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο.
Ο ορισμός των ΗΠΑ για τη φτώχεια είναι ένα ετήσιο εισόδημα μέχρι 22314 δολάρια (£ 14.129) για μια τετραμελή οικογένεια, και 11.139 δολάρια για ένα άτομο.
Τα στοιχεία του Γραφείου Απογραφής έδειξαν επίσης ότι το ποσοστό φτώχειας μεταξύ των μαύρων και των ισπανόφωνων Αμερικανών ήταν πολύ υψηλότερο από ό, τι για το συνολικό πληθυσμό των ΗΠΑ το περασμένο έτος – φθάνοντας το 27,4% και 26,6% αντίστοιχα.
Έξω από το όριο της φτώχειας, το μέσο ετήσιο εισόδημα των νοικοκυριών στις ΗΠΑ μειώθηκε -2,3% το 2010 σε $ 49.445 (£ 31.228). Ακόμη και οι νεότεροι Αμερικανοί έχουν επίσης έντονα επηρεαστεί. Είκοσι δύο τοις εκατό των ατόμων κάτω των 18 ετών ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας - από 20,7% που ήταν το 2009.
Αντιδρώντας στα δεδομένα αυτά, η ηγεσία του Συμβουλίου για τα παιδιά, μια ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης, δήλωσε: «Η αύξηση του αριθμού των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας είναι άμεσο αποτέλεσμα των επιλογών που έχουν γίνει από τους πολιτικούς ηγέτες που βάζουν τους δισεκατομμυριούχους πριν από τα παιδιά. Τα παιδιά της Αμερικής θα πρέπει να είναι πρώτη μας προτεραιότητα..»
Μεταξύ των περιφερειών, ο Νότος είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας με 16,9% και το υψηλότερο ποσοστό χωρίς ασφάλιση υγείας με 19,1%. Η περιοχή του Μισισιπή είχε το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας με 22,7%, ακολουθούμενη από αυτές της Λουιζιάνα, της Κολούμπια, της Γεωργίας, του Νέου Μεξικού και της Αριζόνα. ε κλικ για να παίξετε Στο άλλο άκρο της κλίμακας, το Νέο Χαμπσάιρ είχε το χαμηλότερο ποσοστό με 6,6%.
Η ελαφρά αύξηση του αριθμού των ατόμων που δεν έχουν ασφάλιση υγείας - έως και κατά ένα εκατομμύριο περίπου - ως επί το πλείστον προκλήθηκε από τις απώλειες σε ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας λόγω της αποδυναμωμένης οικονομίας. Το Κογκρέσο ψήφισε για την αναμόρφωση της υγείας πέρυσι ώστε να αντιμετωπίσει την αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων, αλλά οι βασικές διατάξεις δεν ισχύουν μέχρι το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.