Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Που ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες τόσα χρόνια;



κάποιος από όλους ήταν προδότης
ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;;

Πριν λίγα χρόνια και συγκεκριμένα πριν την έλευση των πράσινων πουκάμισων τα πράγματα στην Ελλάδα ήταν πολύ απλά. Αριστερός και πατριώτης σχήμα οξύμωρο.Πατριώτης στην Ελλάδα ήταν ο δεξιός ή καλύτερα ο εθνικόφρων ελληνορθόδοξος αντικομουνιστής. Άλλωστε όλα τα κηρύγματα της πολιτείας μετά τον εμφύλιο πόλεμο στηρίχτηκαν ακριβώς σε ένα υποτιθέμενο πατριωτισμό που προστάτευσε τη πατρίδα από τη κομουνιστική απειλή. Ο απλός λαός σε μια μεγάλη μερίδα του, ουδόλως ενδιαφερόταν να ενημερωθεί τι σημαίνει καπιταλισμός, ξένα μονοπώλια, κοινωνική ανισότητα, εκμετάλλευση του εργάτη. Αυτά ήταν ορολογίες των συμμοριτών. Γιατί η πολιτική παιδεία στην Ελλάδα πνίγηκε στη πηγάδα του Μελιγαλά και σε εικόνες παιδομαζώματος των αιμοσταγών συμμοριτών.

Οι διαφωνούντες με το σκηνικό στη πλειοψηφία τους βρέθηκαν να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα στη χειρότερη των περιπτώσεων ή στη καλύτερη να κάνουν "κρουαζιέρες" στα ελληνικά ξερονήσια την ώρα που χτιζόταν το όραμα της νέας Ελλάδας που ανήκει στη Δύση, με τους ισχυρούς συμμάχους και τους έλληνες υπερ-πατριώτες κυβερνώντες (Γεώργιος Παπανδρέου, Παλάτι, Καραμανλήδες κλπ)

Την ίδια την περίφημη επταετία πολλά παιδιά της ηλικίας μου τότε, (δηλαδή οι σημερινοί πενηντάρηδες πάνω κάτω) τη γνωρίσαμε όχι με το τρόπο που περιγράφουν τα ηρωικά κείμενα της μεταπολίτευσης αλλά σαν μια εποχή που κάναμε πολλές παρελάσεις, τρώγαμε σε ταβερνεία αβέρτα μπριζολίκια, βλέπαμε όλοι μαζί άγνωστο πόλεμο μασουλώντας τη νέα μόδα - πίτσες, ακούγαμε τα σχόλια του Γεωργαλά και όσοι ήμασταν από οικογένειες αριστερών αλλά αποσυρμένων από τις μάχες και τους ηρωισμούς αντίστασης, το μόνο που βλέπαμε ήταν κάποια βράδια να σιγοτραγουδάν κάποιο αντάρτικο και να βλέπουν το "εκείνος κι εκείνος" το οποίο έμοιαζε τελευταίο οχυρό πνευματικής διαφορετικότητας.

Κάποια στιγμή άκουσα για το Πολυτεχνείο (ετοιμαζόμουν πυρετωδώς στο σχολείο για τα επόμενα "ανθηστήρια") και αργότερα ήρθε η μεταπολίτευση. Στην οποία μεταπολίτευση με τη κάθοδο του ηγέτη από το αεροπλάνο και έχοντας φτάσει πλέον στην ηλικία να κατανοώ ελαφρά μερικά πράγματα, κατάλαβα ότι ελευθερωθήκαμε από κάτι. Προσπαθούσα να καταλάβω από τι απελευθερώθηκε ο ψιλικατζής της γειτονιάς ο οποίος όλη τη διάρκεια της επταετίας έδινε αναφορά για τους κατοίκους της γειτονιάς στην ασφάλεια, ή οι γείτονές μας οι οποίοι είχαν κρεμασμένο το κάδρο του βασιλιά και του Παπαδόπουλου δίπλα δίπλα, ή όλοι εκείνοι οι θαμώνες των ταβερνίων που τα τρώγαμε μαζί, όλοι εκείνοι που είχα δει να χειροκροτάνε με τρελό ενθουσιασμό στη πλατεία της Αγ.Σοφίας στο Ν.Ψυχικό όταν πάντρευε τις κόρες του ο δικτάτορας, ή όλες αυτές οι οικογένειες που έστελναν με ενθουσιασμό τα παιδιά στο κατηχητικό και τους προσκόπους (όπως πήγα κι εγώ) και είχαν πάρει άδειες για ταξί, φορτηγά, καντίνες, διορισμούς στο δημόσιο, ήταν στα σώματα ασφαλείας ή το στρατό, κλπ κλπ.

Τέλος πάντων από κάτι ελευθερώθηκαν και φτάσαμε μάλιστα στις μεγάλες πορείες για το Πολυτεχνείο, τα γλέντια στο Σύνταγμα της Ενωμένης Αριστεράς, το ΚΚΕ που το 81 διεκδικούσε να πιάσει το 17% στις εκλογές, τους δικτάτορες απορημένους στη φυλακή (δεν θα κατάλαβαν ποτέ γιατί τους έβαλαν μέσα και δίκιο είχαν) και το παραλήρημα της νύχτας που ο Αντρέας κήρυξε τη γέννηση της σοσιαλιστικής Ελλάδας που φαίνεται πως ήταν η χρυσή ισορροπία μεταξύ εθνικιστικής δεξιάς και κομουνιστοσυμμοριτών. Πήρε στην αγκαλιά του όλους τους έλληνες που δεν δήλωναν φασίστες δεν δήλωναν κομουνιστές δεν είχαν προσβάσεις στα κέντρα της νέας δεξιάς και είπαν τώρα η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες. Και η δεξιά του παλατιού το ίδιο έλεγε, και οι δικτάτορες το ίδιο έλεγαν και ο νεοφώτιστος μεταπολιτευτικός Καραμανλής το ίδιο έλεγε αλλά για κάποιο λόγο ο Αντρέας ήταν πιο πειστικό από όλους τους υπόλοιπους.

Το πρόβλημα είναι πως μετά από 60 και χρόνια από την εθνική συμφορά του εμφυλίου και τους πανηγυρισμούς πως η Ελλάδα σώθηκε από τον όλεθρο, μετά από τόσα χρόνια που πατριώτες κυβέρνησαν με την έγκριση του ελληνικού λαού που ήσυχος μπορούσε να κοιμηθεί γιατί ο μπαμπούλας είχε πεθάνει, βρισκόμαστε σήμερα να είμαστε προτεκτοράτο ενός συνόλου ισχυρών κρατών, έτοιμοι να παραδώσουμε το λαό και την εθνική περιουσία μισοτιμής σε όποιον κάνει καλύτερη προσφορά, ατιμασμένοι σαν τεμπέληδες και λαμόγια, υποτακτικοί και σιωπηλοί σαν ραγιάδες, και χωρίς να έχουμε το μπαμπούλα της σοβ.ένωσης απέναντι.. Και στο θρόνο μια κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται ακόμα σοσιαλιστική!! Η δεξιά δεν ξέρει τι να κάνει γιατί οι σοσιαλιστές την έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε υποταγή στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, η αριστερά ψάχνει να βρει λόγο ύπαρξης σε ένα λαό που δηλώνει Ο ΚΑΝΕΝΑΣ, οι ακροδεξιοί σηκώνουν πάλι τα λάβαρα της επανάστασης του 21 η εκκλησία ετοιμάζει παπάδες με φλάμπουρα και ο λαός ανακαλύπτει τώρα το τροχό πως ζει σε καθεστώς καπιταλιστικού συστήματος και μάλιστα επιθετικής μορφής γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε δημιουργήσει την αντίληψη πως ζει σε κάτι άλλο.. (ειλικρινά δεν ξέρω τι νόμιζε)

Σε αυτό το μεγάλο αχταρμά όπου όλα γκρεμίζονται κατά περίεργο τρόπο δεν έχει μπει στη φυλακή κανένας άλλος από όλους όσους ξεπούλησαν την Ελλάδα εκτός από τους δικτάτορες και πριν από αυτούς οι συμμορίτες που θα πούλαγαν την Ελλάδα στα σοβιέτ. Κι αναρωτιέμαι εγώ με το κουτό μυαλό μου. Καλά αφού τους κομουνιστές τους περιορίσαμε τους φασίστες τους περιορίσαμε, ποιος στο διάολο πούλησε τελικά την Ελλάδα? Τη στιγμή δε που όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτό το τόπο δήλωναν υπερ-πατριώτες έλληνες ορθόδοξοι κι είχαν μαζί τους λαό, εκκλησία, δύναμη απεριόριστη και τίμιους έλληνες πολίτες να υπερασπίζουν τη τιμή της πατρίδας πως βρεθήκαμε να είναι κλεμμένη όλη η εθνική περιουσία, να ξεπουλιέται η πατρίς και να θεωρείται κατάπτυστο παράδειγμα για τη Δύση που τόσο πιστά υπηρετήσαμε?

Ρε παιδιά δε μπορεί κάποιος από όλους ήταν προδότης τελικά....Κι επειδή σήμερα βλέπω μια αναβίωση του πατριωτισμού κι ένα σκίσιμο για την Ελλάδα μας, αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες τόσα χρόνια. Δεν ψήφιζαν κάποιους? Δεν παρακολουθούσαν τα γεγονότα? Δεν συμμετείχαν με διαφόρους τρόπους στο σύστημα. Δεν τρώγανε και αυγάτιζαν τα όβολά τους από το σύστημα.

Έτσι σε μια νύχτα ξεπουλήθηκε η Ελλάδα;


Και όλοι αυτοί που καλούν τους νεοφώτιστους πατριώτες (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν διαβάσει καν ελληνική ιστορία) ποιες πολιτικές δυνάμεις άσπιλες και αμόλυντες από προδοσίες επικαλούνται για να έρθουν στην εξουσία?

Υπάρχουν τέτοιοι αμόλυντοι πολιτικοί σε αυτή τη χώρα που ζει μια εθνική προδοσία από την επανάσταση του 21 μέχρι σήμερα?


Όλοι σήμερα δηλώνουν πατριώτες.

Όλοι σήμερα στιγματίζουν το στυγνό καθεστώς που ζούμε.

Όλοι σήμερα προσπαθούν να ξεπεράσουν ιδεολογίες, προσωπικά πάθη και μετεμφυλιακά κατάλοιπα (δαγκώνοντας τα δόντια οι περισσότεροι γιατί συνεχίζουν να μισούν ότι μισούσαν αλλά μπαίνει η διπλωματία στη μέση) και να πάμε για μια νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα όμως τι? Ας μου εξηγήσει κάποιος (εκτός ΚΚΕ που είναι πάγιο και αμετακίνητο στη γραμμή) τι μορφή ονειρεύεται να έχει αυτή η νέα Ελλάδα.

Όλοι μαζί να διώξουμε το μνημόνιο και να προχωρήσουμε ενωμένοι?

(αυτό κι αν είναι σουρεάλ) σε τι? Θα έχουμε κάποιο πολιτικο-οικονομικό σύστημα? Ποιο? Θα βγούμε από την ΕΕ και θα μείνουμε εδώ να τα βρούμε με ποιους κυβερνώντες?

Ο ψιλικατζής της γειτονιάς μου καταδίδει κόσμο ακόμα στην ασφάλεια ή τώρα είναι συνειδητοποιημένος επαναστάτης? Γιατί ο κακομοίρης πατριώτης δήλωνε και φανατικός ορθόδοξος όταν κατέδιδε.. τώρα που του ζητούν να είναι πάλι πατριώτης και το τείχος έχει πέσει τα έχει κάνει μαντάρα. Δεν ξέρει ποιους να καταδώσει και γιατί....

Τελικά υπάρχει ένα σχήμα ακόμα πιο οξύμωρο από το αριστερός και πατριώτης μάλλον...

Φιλοτομαριστής, μικροαστός, ραγιάς και πατριώτης γίνεται?


Από το Blog Ιστορίες Συνωμοσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.