Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΤΕ: Εβδομάδα 4 ημερών για 11.000 υπαλλήλους...




Κρίσιμο θεωρείται το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ καθώς όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού κ. Μ. Τσαμάζ θα είναι η... εφαρμογή τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο για ένα haircut της τάξης του 10% στις μηνιαίες απολαβές.


Μετά από τρεις μήνες διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης του οργανισμού και της ΟΜΕ - ΟΤΕ δεν βρέθηκε κοινή γραμμή σε ότι αφορά τη μείωση του μισθολογικού κόστους ώστε ο οργανισμός να ανακάμψει και να γίνει πάλι ανταγωνιστικός. Πρόθεση της διοίκησης είναι να μειωθεί αυτό το κόστος κατά 300 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.
Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από την πλευρά των εργαζομένων ( πάγωμα των μισθών, μείωση των απολαβών στα διευθυντικά στελέχη, αναδιάρθρωση των θυγατρικών και μείωση της διαφημιστικής δαπάνης) εκτιμάται από τη διοίκηση ότι θα εξοικονομήσουν για τον οργανισμό 15 εκατ. ευρώ ετησίως και σήμερα κιόλας θα ενημερωθεί η ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι οι προτάσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές.

Από τη διοίκηση του οργανισμού επισημαίνουν σχετικά με τις προτάσεις της ΟΜΕ - ΟΤΕ ότι περικοπές στις απολαβές των διευθυντικών στελεχών έχουν ήδη υλοποιηθεί ενώ και η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί κατά 30%.

Στόχος της διοίκησης είναι να εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, κάτι που θα επιτευχθεί με τη μονομερή υιοθέτηση αλλαγών στα εργασιακά του ΟΤΕ όπως τετραήμερη εργασία, πάγωμα των ωριμάνσεων και αλλαγή του τρόπου λειτουργίας και των καταβολών του οργανισμού στο Λογαριασμό Νεότητας.

«Ο ΟΤΕ δεν αντέχει άλλο αυτό το μισθολογικό κόστος που αντιπροσώπευε το πρώτο τρίμηνο του 2011 το 34% των συνολικών εσόδων ενώ αν προστεθούν και άλλα κόστη ανεβαίνει στο 36% όταν ο μέσος όρων των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων βρίσκεται στο 22%». υποστηρίζουν από τη διοίκηση
Το 2010 το κόστος του προσωπικού έφτασε τα 720 εκατ. ευρώ και η διοίκηση εκτιμά πως υπάρχει αρκετό «λίπος» για να περιοριστεί το ποσό αυτό, σε μια περίοδο που τα μεγέθη του ΟΤΕ πλήττονται από τον ανταγωνισμό αλλά και τους περιορισμούς της ρυθμιστικής αρχής.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.