Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σκληρό μισθολόγιο από 1ης Οκτωβρίου φέρνει πίσω την τρόικα...




Το νέο, σκληρό μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο, χωρίς την «προσωπική διαφορά», πρόβλεψη που προκάλεσε την έκρηξη της τρόικας, θα είναι έτοιμο την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα εφαρμοστεί από 1ης Οκτωβρίου. Κυβερνητικές πηγές ευελπιστούν ότι... η υλοποίηση των περικοπών στο Δημόσιο θα έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα με σκοπό την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την 6η δόση. Μέχρι τότε όμως ο δρόμος είναι μακρύς...


Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επαφή με τους ομολόγους του της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουάν με αντικείμενο την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι παρών στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί και την καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ.

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη ο κ. Βενιζέλος θα συμμετάσχει σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, στις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης, με αντικείμενο την άμεση προώθηση των διαρθρωτικών μέτρων που τίθενται ως προϋπόθεση από την τρόικα για την επιστροφή της στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα. Πρόκειται -κυρίως- για την εφαρμογή της εφεδρείας στο Δημόσιο και το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο στο Δημόσιο και δευτερευόντως για το νέο... άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων χωρίς εξαιρέσεις.

Την Τετάρτη συνομιλία Βενιζέλου-Γκάιτνερ

Η επόμενη κρίσιμη ημερομηνία είναι η Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα που πραγματοποιείται το άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Ecofin) στην Πολωνία με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών της ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ και των επικεφαλής της τρόικας (Τόμσεν- Μορς - Μαζούχ). Ο κ. Βενιζέλος θα συνομιλήσει την Τετάρτη με τον κ. Γκάιτνερ. Η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας φαίνεται ότι θα αποβεί καθοριστική για τρίτη φορά κατά τους τελευταίους 18 μήνες. Εχουν προηγηθεί παρεμβάσεις τον Απρίλιο του 2010 και τον Ιούλιο του 2011 πριν την υπογραφή της συμφωνίας για το ελληνικό χρέος.

Θα έρθουν (και) για νέα μέτρα
Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο «Βήμα» στέλεχος του ΔΝΤ, η επιστροφή της τρόικας εξαρτάται από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ξεκαθάρισε ότι η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει σε συζήτηση για νέες πολιτικές (δηλαδή μέτρα) ώστε να εισηγηθούν στο τέλος οι επικεφαλής την καταβολή της έκτης δόσης, ύφους 8 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Πόουλ Τόμσεν θα βρεθεί στην Αθήνα την προσεχή Δευτέρα για να συμμετάσχει σε συνέδριο Economist στο Καβούρι, στο οποίο θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Στην Αθήνα ο Ράιχενμπαχ
Οι κύριοι Βενιζέλος και Χρυσοχοΐδης είχαν τη Δευτέρα συνάντηση γνωριμίας με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα κ. Χορστ Ράιχενμπαχ. «Είμαστε εδώ για να παράσχουμε τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα» δήλωσε ο γερμανός απεσταλμένος προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει απάντησε «γι αυτό είμαστε εδώ». Η 25μελής ομάδα δράσης για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ και το μνημόνιο θα υποβάλει τριμηνιαίες εκθέσεις για την ελληνική οικονομία αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο. Ο κ. Ράιχενμπαχ θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Αθήνα την Πέμπτη στις 12.30.\
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.