Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



«Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, υπό την έννοια της περικοπής μισθών και συντάξεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που θα επιλέξει η κυβέρνηση για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα και εάν υπάρχει ενδεχόμενο τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί για το 2012 να έρθουν φέτος.Σύμφωνα με τον κ. Πεταλωτή, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι για την αναπλήρωση των εσόδων και πως η κυβέρνηση γνωρίζει αφενός ότι το βιοτικό επίπεδο του πολίτη δεν αντέχει περαιτέρω περικοπές και, αφετέρου, ότι για να υπάρχει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά θα πρέπει να βρεθούν άλλες μέθοδοι...

Όσον αφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για αποκρατικοποιήσεις και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και την «αντίθεση» που εξέφρασε σε σημερινή της συνέντευξη η υπουργός ΠΕΚΑ στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «η κ. Μπιρμπίλη δεν διαφοροποιήθηκε σε τίποτα από αυτό που είχε ειπωθεί έως σήμερα», ότι «μίλησε για τον δημόσιο έλεγχο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις και φυσικά όχι για τη διαχείριση» και πως «ο δημόσιος έλεγχος μπορεί να επιτευχθεί με πολλές μεθόδους».
Για το εάν η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να δοθεί το μάνατζμεντ σε ιδιώτες, ο κ. Πεταλωτής τόνισε εκ νέου ότι είναι άλλο ο έλεγχος και άλλο η διαχείριση και χαρακτήρισε αυτή τη συζήτηση πρόωρη με δεδομένο ότι θα υπάρχει απόφαση των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων.
Σημείωσε ότι σαφώς και θα υπάρχει ενιαία θέση της κυβέρνησης, ότι κάθε υπουργός θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα υπάρχει συνολική και συλλογική απόφαση. «Δεν υπάρχει καμία διάσταση, οι θέσεις είναι ξεκάθαρες και θα ξεκαθαρίσουν με μια απόφαση που θα υπάρχει από τα κυβερνητικά όργανα», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.