Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μέχρι τις 15 Απριλίου το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων Κι όμως, οι υπουργοί βλέπουν ανάκαμψη...


Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης είναι ορατά, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη, έπειτα από τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών, στην πολύωρη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν για φέτος καθώς και η διαδικασία αποκρατικοποιήσεων, η οποία θα πρέπει να έχει εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο μέχρι τις 15 Απριλίου.
Ο υπουργός Οικονομικών, μετά τη σύσκεψη, πρόσθεσε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις στο θέμα της εξίσωσης των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, η οποία έχει εγκαταλειφθεί και χαρακτήρισε  "απόλυτα διαχειρίσιμη" την υστέρηση των εσόδων.
Συζητήθηκαν επίσης τα συμπληρωματικά μέτρα του 1,8 δισ,. ευρώ που ενδέχεται να χρειαστούν μέχρι το τέλος του έτους και θα γίνουν 2,2 δισ. εάν συνυπολογιστεί η μη εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα αναμένεται να βρεθεί στο μικροσκόπιο της τρόικας, η οποία επισκέπτεται την Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.
Στο φλέγον ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, τονίστηκε ότι θα πρέπει να έχει εγκριθεί έως τις 15 Απριλίου από το υπουργικό Συμβούλιο, αν και μέχρι σήμερα λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές.
Τέλος, στην επιστολή που θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, για την στήριξη 30 δισ., θα τους ζητείται να παρουσιάσουν με στοιχεία, τι έκαναν τις προηγούμενες εγγυήσεις που εισέπραξαν από το Δημόσιο καθώς και πως σχεδιάζουν να διαθέσουν τις εγγυήσεις που θα λάβουν.
Όσον αφορά στις δηλώσεις που έκανε η Τίνα Μπιρμπίλη για τις αποκρατικοποιήσεις, αναφέρθηκε πως η στάση της υπουργού δεν συνιστά διαφοροποίηση από τις κυβερνητικές θέσεις.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππας, Επικρατείας, Χ. Παμπούκης, Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Σκανδαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.