Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παράνομη η απεργία στο Μετρό, δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι


Παράνομη έκριναν τα δικαστήρια την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει γι' αύριο οι εργαζόμενοι στο Μετρό.
Οι συνδικαλιστές δηλώνουν, πάντως αποφασισμένοι να κάνουν την απεργία.
Παράνομη είχε κριθεί και η απεργία της 13ης Ιανουαρίου, η οποία ωστόσο έγινε, παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υποδομών ότι οι απεργοί θα υποστούν κυρώσεις.
Σειρά απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι

Εβδομάδα παθών στις συγκοινωνίες

Ακινητοποιημένοι παραμένουν από το πρωί οι συρμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, με τους εργαζόμενους να δηλώνουν έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέα απεργία αύριο, μαζί με τους συναδέλφους τους στα λεωφορεία.
Με νεώτερη ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στη λειτουργία του μετρό έκανε γνωστό πως ούτε αύριο θα εκτελεστούν δρομολόγια, λόγω νέας 24ωρης απεργίας.
Για σήμερα Δευτέρα και για το διάστημα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ούτε δρομολόγια λεωφορείων, λόγω γενικής συνέλευσης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι.
Τα λεωφορεία αναμένεται να απουσιάσουν από τους δρόμους της πρωτεύουσας καθ 'όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, αλλά και της Τετάρτης, καθώς το σωματείο των εργαζομένων έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία.
Οι κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες πραγματοποιούνται μετά από μια εβδομάδα σχετικής ηρεμίας, στη διάρκεια της οποίας υπήρχαν διαδοχικές επαφές των εκπροσώπων των εργαζομένων με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών. Η απόφαση, όμως, του υπουργείου να καταθέσει το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες θεωρήθηκε από τους εργαζόμενους ως "αιτία πολέμου", με συνδικαλιστικά στελέχη να κάνουν λόγο για εμπαιγμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν νομοθετούν οι συνδικαλιστές υποστηρίζει ο Δ. Ρέππας

Να αφήσουν το συντεχνιακό τους όφελος έναντι του κοινωνικού συνόλου κάλεσε τους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας με ομιλία του στη Βουλή.
«Είναι σαφές ότι τη νομοθετική πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση. Σεβόμαστε τους συνδικαλιστές, αλλά δεν θα νομοθετήσουν αυτοί. Πρέπει να αφήσουν το συντεχνιακό κλαδικό όφελος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τίποτα δεν θα πάει καλά αν οι εργαζόμενοι δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες ευθύνης και δεν αντιληφθούν ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι για να επιβραβεύουν τον πολίτη που τα επιλέγει» δήλωσε.
Πρόσθεσε πως το πρόγραμμα μετατάξεων του ΟΣΕ προχωρεί χωρίς προβλήματα και ότι οι αλλαγές είναι επίπονες, αλλά για το καλό όλων.
Όσον αφορά στις επικρίσεις για τις αυξήσεις των εισιτηρίων που ξεκινούν από αύριο, τόνισε πως η Αθήνα εξακολουθεί να έχει χαμηλό επίπεδο τιμών.
Πέραν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θετικά εκφράστηκε για το σχέδιο νόμου και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε «οι ρυθμίσεις είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το στοίχημα όμως της κυβέρνησης είναι αν θα εφαρμόσει αυτά που υπάρχουν στα χαρτιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.