Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με μπαράζ κινητοποιήσεων απαντούν οι εργαζόμενοι

Εβδομάδα κινητοποιήσεων η ερχόμενη... Τρίωρη παναττική στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης 14 Δεκεμβρίου, και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη 1:00 μ.μ. στο Σύνταγμα αποφάσισε η ΓΣΕΕ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. «Ο Αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο για το πολυνομοσχέδιο 'σκούπα' όσο και για τον προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών του 2011 συνεχίζονται και κλιμακώνονται με τη νέα 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010» σημειώνει η ΓΣΕΕ. Τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν δικηγόροι μηχανικοί, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι.
Επίσης θα απεργήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία και για τις 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης καλεί επίσης τα μέλη της να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για τις 15, 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.
Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε: Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών, πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας , πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης, νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης.
48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις τράπεζες, στις 14 και 15 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση την Τρίτη 14/12, 1.00 μ.μ., στο Σύνταγμα και την Τετάρτη 15/12, 11.00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως, μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ).
Εξαιρετικά δύσκολες θα είναι το επόμενο διάστημα και οι μετακινήσεις των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.
Στάση εργασίας 10 το πρωί με 4 μετά το μεσημέρι έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντιδρώντας στη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εμποροϋπαλλήλους. Επίσης τη Δευτέρα ακινητοποιημένα θα είναι όλα τα μέσα μεταφοράς από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα ενώ το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν και σε δύο 24ωρες απεργίες έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία Υπαλλήλων έχει κηρύξει απεργία, ώστε να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.