Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λουκέτο για 7.000 καταστήματα μετά τις γιορτές


Μετά από πολλές μέρες απαισιοδοξίας, οι έμποροι είδαν σήμερα τους καταναλωτές να μπαίνουν στα μαγαζιά τους!

Οι πολίτες αποφάσισαν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα δώρα έστω και την τελευταία στιγμή, χαμηλής βέβαια αξίας....



Παρ΄οτι τα εμπορικά καταστήματα έχουν προχωρήσει σε εκπτώσεις των ειδών τους, εκτιμάται πως μετά τα Χριστούγεννα πάνω από 7.000 καταστήματα θα βάλουν λουκέτο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αλλά και με σχετικές έρευνες των ημερών, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι φθηνότερα κατά 7% ως 10% σε σχέση με πέρισι.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το γιορτινό γεύμα για 6 άτομα θα κοστίσει φέτος περίπου 138 ευρώ έναντι 148 πέρσι, μείωση που οφείλεται στην πτώση τής τιμής τής γαλοπούλας μέχρι και 15%, τις χαμηλότερες από το 2009 τιμές για τα υπόλοιπα κρεατικά όσο και την μείωση των τιμών στα γλυκά έως και 17%.

Ενδεικτικά οι τιμές των κρεάτων στην αγορά, σύμφωνα πάντοτε με το εποπτεύον υπουργείο, διαμορφώνονται από 7 ευρώ και εξήντα λεπτά ως τα 8 ευρώ και τριάντα λεπτά για την γαλοπούλα, από 7 και δέκα έως επτά ευρώ και ογδόντα λεπτά το κιλό μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές τα χοιρίδια, ενώ η τιμή για το αρνί και το κατσίκι ξεκινά από τα 8 και 20 και φθάνει μέχρι και τα εννέα ευρώ το κιλό.

Την ίδια στιγμή, για όσους επιλέξουν να περάσουν τα Χριστούγεννα εκτός σπιτιού, μειώσεις έως και 50% στις τιμές των εορταστικών ρεβεγιόν προσφέρουν φέτος -λόγω τής οικονομικής κρίσης- εστιατόρια και ξενοδοχεία, τόσο στα προάστια, όσο και στο κέντρο τής Αθήνας.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι μπορούν να απολαύσουν ένα γιορτινό τραπέζι -εκτός σπιτιού- όλα τα βαλάντια, αφού το κόστος ξεκινά από 25 ευρώ το άτομο. Ωστόσο, έρευνα που έγινε ενόψει των Χριστουγέννων, εμφανίζει 8 στους 10 να επιλέγουν ρεβεγιόν στο σπίτι και μόνο έναν στους τρεις να σκέφτεται να επισκεφθεί κάποιο κέντρο διασκέδασης ή μπάρ μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.