Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το Σύνταγμα της Καισαριανής

Πηγή: Μάριος Διονέλλης – «Δρόμος της Αριστεράς»

Τώρα που μιλάς με τον Τουσκ και τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ και τα φέρνετε βόλτα για 3ο και 4ο και δεν ξέρω πόσα άλλα μνημόνια, δεν ξέρω αν σου μένει χρόνος να περάσεις από την Καισαριανή.
Πήγαινε εκεί στους νεκρούς του αγώνα να πεις τα νέα. Να πεις πως το «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» έγινε «Το Σύνταγμα δεν το επιτρέπει, αλλά θα βρούμε λύσεις».

Πήγαινε να τους πεις πως δε θα το λένε «προληπτικό μνημόνιο» αλλά «μηχανισμό αυτόματης προσαρμογής» ή όπως αλλιώς σκεφτείς να το βαφτίσεις.

Πήγαινε σε αυτούς που άφηνες γαρύφαλλα να τους πεις ότι αυξάνεις  κι άλλο τον ΦΠΑ για τους φτωχούς, πως έχεις βάλει τον Πιτσιόρλα να ξεπουλήσει ό,τι μπορεί ακόμα να πουληθεί και πως ο Ευκλείδης, ο Σκουρλέτης και οι άλλοι συνωστίζονται στα σκαλιά του Χίλτον για να μας αποδείξουν πως άλλαξαν τα πράγματα αφού δεν πάει πια η Τρόικα στα υπουργεία.

Πήγαινε να τους ρωτήσεις αν προβλέπονται όλα αυτά από το Σύνταγμα. Όχι του Ντάισελμπλουμ το Σύνταγμα, που όλο και κάποιο παραθυράκι θα του αφήσει να τρυπώσει. Το άλλο το «Σύνταγμα». Της Καισαριανής, της καρδιάς των ανθρώπων που σε βλέπουν ακόμα να τα κάνεις όλα αυτά στο όνομα της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.