Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ας είναι η αρχή ενός αγνού λαϊκού μετώπου

silalitirio-587x330
Σήμερα είναι μια μεγάλη, μια σημαντική ημέρα για την Ελλάδα. Μια ημέρα όπου μπορεί να γραφτεί ιστορία. Όχι γιατί θα μαζευτούν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και θα διαδηλώσουν (ελπίζουμε χωρίς παρατράγουδα) για το ιστορικό δίκαιο της χώρας σε ό,τι αφορά τη Μακεδονία.
Άλλωστε, για να πούμε την αλήθεια, ποτέ δεν πρέπει να φτάνουν οι πολίτες να κατεβαίνουν στους δρόμους, θα πρέπει η πολιτική να λύνει τα προβλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της πατρίδας.
Ούτε γιατί μετά το σίγουρα μεγαλειώδες συλλαλητήριο δεν θα τολμήσει κανείς να φέρει λύση που θα προσβάλλει τον ελληνικό λαό.
Σήμερα μπορεί να γραφτεί ιστορία διότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η πλατεία θα είναι γεμάτη και θα στέλνει μήνυμα στην… αριστερά που μας κυβερνά ότι η ανοχή έχει τελειώσει.
Και γιατί σήμερα μπορεί να μπουν οι βάσεις για μια μεγάλη αλλαγή στην κοινωνία. Τόσα χρόνια, όχι μόνο με τον Τσίπρα, αλλά και με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ο κόσμος έκανε υπομονή παρά τους εξευτελισμούς από την τρόικα. Παρά την παράδοση, ουκ ολίγες φορές, της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές.
Ο λαός υπέφερε, κατάλαβε ότι και αυτός έχει μερίδιο ευθύνης, υπέμεινε τα βασανιστήρια αλλά πλέον λέει ότι δεν «πάει άλλο». Έστω κι αν χρειαζόταν το «Μακεδονικό» για να ξυπνήσει. Από εδώ και πέρα ο Αλέξης και ο Πάνος, αλλά και ο Κυριάκος, η Φώφη, ο Σταύρος δεν θα αισθάνονται μόνοι τους. Δεν θα νομίζουν ότι κάνουν τα πάντα χωρίς την έγκριση του λαού. Κι αυτό είναι το θετικό, το μεγάλο όφελος από το συλλαλητήριο. Ότι πλέον ο κόσμος άνοιξε τα μάτια του.
Από την άλλη δεν μπορούμε να μην κρίνουμε και τη στάση του κόσμου που ξεσηκώθηκε για το όνομα ενώ έχει δεχθεί και καταπιεί τόσες προσβολές την τελευταία οκταετία. Ειδικά από το 2015, όταν ο Τσίπρας κατέστρεψε την ευκαιρία για ανάκαμψη της Ελλάδας, οι πολίτες έχουν ανεχθεί απίστευτες προσβολές, ψέματα, εξαπάτηση και κυρίως καταρράκωση ηθικών αξιών και δημοκρατικών κανόνων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Κανείς, όμως, δεν ξεσηκώθηκε, κανείς δεν οργάνωσε μεγάλο συλλαλητήριο, πέρα από αυτό των «Παρατηθείτε», τίποτε δεν έδειξε ότι οι πολίτες έχουν κρίση και λόγο, όχι μόνο πάνω από την κάλπη.
Έπρεπε να φοβηθεί ότι θα φάει μια ακόμη… εθνική σφαλιάρα για να επιστρέψει στις πλατείες;
Ας είναι η σημερινή συγκέντρωση η απαρχή μιας νέας πορείας που οδηγεί στην αφύπνιση του ελληνικού λαού. Χωρίς κραυγές, χωρίς εθνικιστικές, φασιστικές ή λαϊκίστικες κραυγές ας διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη που μπορεί να αφήσει το σημερινό συλλαλητήριο. Αρκεί, βεβαίως να το αφήσουν οι ακραίοι, δεξιά κι αριστερά του πολιτικού φάσματος. Να μην το μολύνουν, να μην το καπελώσουν, να μην το εκμεταλλευτούν πολιτικά νούμερα για να κάνουν καριέρες. Ας είναι η αρχή ενός αγνού λαϊκού μετώπου που ξέρει να διεκδικεί χωρίς να ουρλιάζει, να ασχημονεί, να καταστρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.