Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Με αφορμή το σκάνδαλο Novartis: "Καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας".


Η είδηση που αναφέρεται στο τεράστιο σκάνδαλο της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis είναι πανομοιότυπη σε όλα τα ενημερωτικά ΜΜΕ.
"Καταθέσεις- φωτιά των προστατευόμενων μαρτύρων- 3 δισ. η ζημιά του Δημοσίου μόνο από την ελεγχόμενη εταιρεία- Στα 30 συνολικά τα εμπλεκόμενα πρόσωπα" τιτλοφορεί την είδηση αυτός ο ιστότοπο όπου ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: "Σύμφωνα με τις καταθέσεις, συνολικά στο κουβάρι με τις μίζες εμπλέκονται 30 πρόσωπα, τα οποία εκτός των πολιτικών είναι πρώην γενικοί γραμματείς, πρώην μέλη επιτροπών τιμών φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών.

Η συνολική ζημιά του δημοσίου από τις παράνομες πρακτικές των φαρμακευτικών εταιριών εν γένει υπολογίζεται σε 23 δις ευρώ από το 2000 ως το 2015 ενώ για την Novartis η ζημιά την ίδια περίοδο φθάνει τα 3 δις ευρώ".

Για κάντε τώρα μια αναδρομή με την σκέψη σας λίγα χρόνια πίσω και θυμηθείτε τι μας έλεγαν οι αστοί πολιτικοί ταγοί για την αναγκαιότητα επιβολής μνημονικής πολιτικής. Οτι δηλαδή "όλοι μαζί τα φάγαμε", ότι "ζούσαμε με δανεικά πέρα απ' τις δυνάμεις μας" και τα σχετικά.

Κι εδώ μιλάμε μόνο για το σκάνδαλο των φαρμακευτικών εταιριών που ο ελληνικός λαός το πλήρωσε με 23 δις ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια! Αν προσθέσετε και τα υπόλοιπα σκάνδαλα, μίζες πολεμικών εξοπλισμών, δημόσια έργα κλπ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι καπιταλισμός και διαφθορά είναι δεμένοι όπως το νύχι με το κρέας. 

Είναι σίγουρο ότι υπόθεση της "Novartis" αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης. Απ’ την μια εκτιμάει ότι εκεί θα βρεθούν ποινικά εμπλεκόμενα σκληροπυρηνικά δεξιά στελέχη και "καμένα" πολιτικά χαρτιά του ΠΑΣΟΚ, και έτσι θα επιβάλλει την δικιά της πολιτική ατζέντα και από την άλλη θα προσπαθήσει να αναστήσει το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» και να παρουσιαστεί υπέρμαχος της πολιτικής και οικονομικής διαφάνειας.

Προφανώς και αυτή η κυβερνητική στάση δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επικοινωνιακή τακτική. Τρία χρόνια τώρα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κανένα από τα τεράστια σκάνδαλα που θάφτηκαν στο παρελθόν δεν ανακινήθηκε, και η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζεται κανονικά. Αλλωστε στην διαχείριση του αστικού κράτους δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
Μήπως υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εφαρμοζόμενη πολιτική; Την εξαθλίωση δηλαδή του κόσμου της εργασίας και των απόμαχων της δουλειάς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας καπιταλιστών ντόπιων και ξένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.