Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ν. Μπογιόπουλος με αφορμή το σκάνδαλο Novartis: Καπιταλισμός και διαφθορά δηλαδή είναι έννοιες συνώνυμες (Ηχητικό)

Απ’ ότι φαίνεται η πολιτική ζωή το επόμενο διάστημα θα κινηθεί γύρω απ’’ τον αστερισμό του σκανδάλου της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας Novartis.

Την σχετική μας τοποθέτηση την έχουμε κάνει σε προηγούμενη ανάρτησή μας.
Ακούγοντας την σχετική τοποθέτηση που έκανε σήμερα ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί του γιατί και ο κομουνιστής δημοσιογράφος εντοπίζει την μήτρα όλων αυτών των σκανδάλων στο «σύστημα της ελεύθερης αγοράς». Στον καπιταλισμό δηλαδή.  

Στα 27 λεπτά που κρατάει το ηχητικό με τον Ν. Μπογιόπουλο γίνεται εκτενή αναφορά σ’ αυτό που αναφέρουμε παραπάνω και τα επιχειρήματα που επικαλείται είναι αναμφισβήτητα.

Με την ευκαιρία να θυμίσουμε τι γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας: Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ένα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Ακόμα και όταν δεν έχει φαινόμενα εκτροπής από τους νόμους του. Σε τί διαφέρει άραγε ο υπουργός που «τα πιάνει κάτω από το τραπέζι» από τον υπουργό που δεν τα πιάνει, αλλά καταρτίζει νόμους που κάνουν πιο απάνθρωπη την εκμετάλλευση; Καπιταλισμός και διαφθορά δηλαδή είναι έννοιες συνώνυμες. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.



Να προσθέσουμε επίσης απόσπασμα από ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσείδα της εφημερίδας Documento

Τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, οι οποίοι φέρονται να είναι άρτιοι γνώστες του φαρμακευτικού κλάδου, κατέθεσαν σημεία και τέρατα για τις δωροληψίες που φέρεται να είχε το στέλεχος της Novartis, Κώστας Φρουζής, με πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς.

Σοκαριστικά είναι όσα διαρρέονται για το περιεχόμενο της δικογραφίας του Novartis - Gate. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Φρουζής -κατά τη δικογραφία- φέρεται να έχει δωροδοκήσει το... σύμπαν.

Οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων βάζουν πρώτο στο κάδρο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος -κατά τη δικογραφία- χρηματίστηκε προκειμένου να παρασυρθεί ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και να γίνει υπερβολική παραγγελία αντιικών εμβολίων. 

Διακίνηση χρήματος φέρεται να γινόταν και μέσω εταιριών, οι οποίες ξέπλεναν χρήμα αλλά και με φυσική καταβολή σε υπουργούς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής έδινε τσάντες στον Ανδρέα Λοβέρδο, φακέλους στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και βαλίτσα γεμάτη με λεφτά στο Μαξίμου με αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά. Για τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, ο χρηματισμός φέρεται έγινε cash, ενώ για τον Γιάννη Στουρνάρα αναγράφεται στη δικογραφία πως πήρε λεφτά μέσω της εταιρίας της συζύγου του. Σε όλες αυτές τις συναλλαγές συνδετικός κρίκος παρουσιάζεται ο πρώην επικεφαλής της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.