Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά

Από την απεργία στη ΛΑΡΚΟ στις 29 Αυγούστου
Από την απεργία στη ΛΑΡΚΟ στις 29 Αυγούστου 
 
Αρχική«Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά», επισημαίνει το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας χαιρετίζοντας τη μεγάλη συμμετοχή των μελών του στην 24ωρη απεργία που πραγματοποίησε στη ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 29 Αυγούστου.
Στην ανακοίνωσή του το κλαδικό συνδικάτο αναφέρει:
«Για εμάς έχει ιδιαίτερη αξία που για πρώτη φορά απεργήσαμε μαζί εργαζόμενοι στις εργολαβίες και εργαζόμενοι της ίδιας της ΛΑΡΚΟ διεκδικώντας την επίλυση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε. Είμαστε σίγουροι πως την επόμενη φορά θα γίνουν μέλη μας και θα συμμετέχουν ακόμη περισσότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι. Γνωρίζουμε πως κανένας δεν ξέχασε πώς είναι στις εργολαβίες, κανένας δεν είναι σε καλύτερη μοίρα σήμερα και ας έχει ενσωματωθεί στη ΛΑΡΚΟ.

Η απεργία μας πέτυχε το στόχο της, έγινε ακόμη ένα μεγάλο βήμα. Αποδείξαμε στην πράξη πως μπορούμε να είμαστε μια γροθιά. Αναδείχτηκαν πανελλαδικά οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των διοικήσεων απέναντι στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Απεργήσαμε ενάντια στις απολύσεις. Ενάντια στη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία. Ενάντια στο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και τις επικίνδυνες, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, τις ατομικές συμβάσεις πείνας στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ που είναι χωρίς τριετίες και έχουν χαμηλούς ΒΜ, ενάντια συνολικά στις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν στη ΛΑΡΚΟ. Απεργήσαμε ενάντια στην απαξίωση του ορυκτού πλούτου, της τεχνογνωσίας της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων που το παράγουν. Ενάντια στους σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης όλων των κυβερνήσεων που στο πλαίσιο της ΕΕ εξυπηρετούν το κεφάλαιο και θάβουν τους εργάτες.
Δώσαμε μια μάχη σκληρή και βγήκαμε πιο δυνατοί. Απέναντί μας είχαμε τους εκβιασμούς της διορισμένης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διοίκησης και διεύθυνσης με την ανυπόστατη επιχειρηματολογία ότι “όποιος απεργήσει θα θεωρηθεί απών και θα έχει κυρώσεις”, τους εργολάβους και τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό.
Η κυβέρνηση, η διοίκηση και η διεύθυνση επέλεξαν να χαθούν παραγωγή και ευρώ αντί να καλύψουν τα αιτήματα των εργαζομένων που παράγουμε τον πλούτο και δεν είναι κόστος. Μας επιβεβαίωσαν πως απαξιώνουν συνειδητά τη ΛΑΡΚΟ για να την παραδώσουν στους μελλοντικούς ιδιώτες με εργάτες σκλάβους.
Επέλεξαν να καταπατήσουν την εργατική νομοθεσία, φέρνοντας να εργαστούν εργαζόμενους από ρεπό, αλλάζοντάς τους βάρδια, βάζοντάς τους υπερωρίες, χωρίς προγραμματισμό, ακάλυπτους σε ό,τι μπορούσε να συμβεί, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό, λίγοι όμως είναι οι εργαζόμενοι που τους εξυπηρέτησαν κάτω από τις πιέσεις και είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη φορά θα είναι λιγότεροι.
Επέλεξαν να βάλουν εργαζόμενους και εγκαταστάσεις σε κίνδυνο, παίρνοντας την ευθύνη (επί της ουσίας την ευθύνη την έριξαν πονηρά στους εργαζόμενους που δεν απεργούσαν) για ό,τι και αν μπορούσε να συμβεί, μόνο και μόνο για να μην παραλάβουν προσωπικό ασφαλείας από το Συνδικάτο μας και το αναγνωρίσουν ως όργανο μαζικής έκφρασης των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και της ΠΑΣΚΕ από το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, που είναι εκλεγμένοι και στην ΠΟΕΜ και στο ΕΚΠΕΦ, δεν στήριξαν το δίκαιο αγώνα μας, έχουν την αποκλειστική ευθύνη που δεν απέργησαν τα μέλη του Επιχειρησιακού Σωματείου, όπως κάνουν τα δικά μας μέλη στις προκηρυγμένες από αυτούς απεργίες και ας είναι τα αιτήματα που βάζουν πέρα και έξω από τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Ακόμη και σήμερα καλλιεργούν ηττοπάθεια, βγαίνουν στα ΜΜΕ και προπαγανδίζουν πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε επειδή ανέβηκαν οι τιμές του Νi, γιατί όπως λένε οι τιμές θα ξαναπέσουν και η ΛΑΡΚΟ περνά δύσκολα. Έχουν γίνει χρηματιστές και μάνατζερ, αναδεικνύουν τα προβλήματα των μετόχων της ΛΑΡΚΟ όπως κάνουν πάντα και για τα προβλήματα των εργαζομένων μούγκα. Μας λένε ό,τι λέει και η διοίκηση.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικά. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε Γενική Συνέλευση για να οργανώσουμε τη συνέχιση του δίκαιου αγώνας μας. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή και καλούμε όλους τους εργαζομένους στη ΛΑΡΚΟ να γίνουν μέλη μας, να συσπειρωθούν γύρω από το Συνδικάτο μας, να προχωρήσουμε όλοι μαζί μέχρι τη νίκη.
Τέλος, χαιρετίζουμε θερμά το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα σωματεία-μέλη του, τα Σωματεία Μετάλλου και Ναυπηγοξυλουργών Αττικής, την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, το βουλευτή του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας Κώστα Στεργίου για τη στήριξη και παρουσία τους στο δίκαιο αγώνα μας. Επίσης χαιρετίζουμε τα δεκάδες σωματεία και φορείς πανελλαδικά που δηλώσαν στήριξη με δελτία Τύπου και τηλεφωνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.