Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Χρειάζεται… πολιτικός σεισμός!

xreiazetai-politikos-seismos
Οι πολιτικολογούντες στην Ελλάδα είναι περισσότεροι και από τους κατοίκους της. Είναι σα να φωνάζεις στο δρόμο «κύριε πρόεδρε» και να γυρνάνε και οι σκύλοι. Όμως, αν κάτι οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία, οικονομική, κοινωνική, αξιακή, είναι ότι κανείς δεν μιλάει επί της ουσίας. Κανείς δεν βάζει τα μείζονα εθνικά θέματα στο τραπέζι και να αναζητήσει λύσεις, να προτείνει, να κάνει κινήσεις προς επίλυσή τους.
Πολιτικολογούμε για το πόσο ακροδεξιός είναι ο Βορίδης ή ο Αδωνις ή πόσο κυνικός είναι ο Τσίπρας. Ασχολούμαστε με τις εκλογές – παρωδία της κεντροαριστεράς ή με τη ρουλέτα του Πάνου και τη γόβα της Τζούλιας, όμως, ξεχνάμε ότι η χώρα αργοπεθαίνει. Στην…Σωρροκώσταινα, καθώς ο Σώρρας έκλεψε και το εθνικό δικαίωμα της Ψωροκώσταινας στον αυτοπροσδιορισμό, μιλάμε για τα πάντα αλλά όχι για τα βασικά διακυβεύματα, τις προκλήσεις που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο μπροστά.

Και είναι αστείο, για να μην πούμε κοροϊδία, όταν οι πολιτικοί στήνουν ατζέντες 2020 ή 2021 (200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821) ή για το 2050. Εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε προϋπολογισμό για του χρόνου και δεν είμαστε ικανοί να μαντέψουμε πόσα έσοδα θα μπουν στα δημόσια ταμεία και θα ασχοληθούμε με την οικονομία ή το κράτος έπειτα από 30 χρόνια;
Μια έκθεση μας βγάζει τελευταίους στην ανταγωνιστικότητα, μια άλλη δείχνει ότι πατώνουμε και στην οικονομική ελευθερία. Μια άλλη προβλέπει ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε έθνος γερόντων.
Κι από την άλλη θέλουμε να φέρουμε τεράστια επενδυτικά κεφάλαια όμως διώχνουμε ακόμη κι εκείνους που έχουν το μυαλό και την καρδιά να κάνουν κάτι σπουδαίο, και μάλιστα στη χώρα μας.
Που είναι οι προτάσεις των κομμάτων για την αλλαγή του κράτους; Που είναι οι θέσεις τους για την ηθικοποίηση του πολιτικού συστήματος; Θα συνεχίσουν άραγε να πατάνε στις ίδιες βάρκες της αδιαφάνειας, της ρεμούλας, της κομματικοκρατίας, των βολεμένων και των ανάξιων που καταλαμβάνουν τις θέσεις στον κρατικό μηχανισμό; Εντάξει, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησαν πολλά χρόνια κι έκαναν τραγικά λάθη. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και για την απομάκρυνση των πολιτών από την πολιτική.
Αλλά η Αριστερά που ήρθε για να αλλάξει τα πάντα; Να φέρει την ανατροπή τι έκανε; Πολύ χειρότερα. Το κράτος της Αριστεράς έχει γίνει πολύ χειρότερο από αυτό που μεταπολιτευτικά σιχάθηκε ο κόσμος και συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην απαξίωση των κομμάτων στα μάτια των πολιτών.
Χρειάζεται ένας πολιτικός σεισμός που θα τα ανατρέψει όλα. Αν η ΝΔ του Μητσοτάκη θα είναι αυτή που θα τον προκαλέσει τότε θα γραφτεί στην ιστορία. Αν όμως δεν τολμήσει τότε θα συμβούν δύο πράγματα. Είτε θα έρθει κάποιος άλλος να καλύψει το κενό, όντας αληθινός ή κοροϊδεύοντας όπως ο Τσίπρας. Είτε θα απαξιωθεί τόσο πολύ το πολιτικό σύστημα και τα λεγόμενα… συστημικά κόμματα ώστε να επικρατήσουν τα άκρα. Οι ακροδεξιοί, οι μπαχαλάκηδες και όλοι όσοι έχουν μοναδικό σκοπό τη διάλυση του κράτους.
Έχουν άραγε τα κότσια οι πολιτικοί αρχηγοί να τολμήσουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.