Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεύτερη φορά με αλκοόλ, δια βίου αφαίρεση του διπλώματος

239411-htrhrtjytjuyjkuykuy
Xωρίς δίπλωμα θα μείνουν όσοι οδηγοί πιαστούν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ για δεύτερη φορά. Αυτό προβλέπουν οι νέες διατάξεις που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως τις παρουσίασε ο Σταύρος Κοντονή.
Στόχος του υπουργείου η αυστηροποίηση του πλέγματος των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο εξωτερικό.
Κατ’αρχήν, το δίπλωμα θα αφαιρείται για μακρύ διάστημα, ίσως και χρόνια, στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί μία φορά.
Εάν επαναλάβει οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ εκ νέου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, θα προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης του δια βίου.

Χθες Τετάρτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο» πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης μαυροφορεμένες μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους σε τροχαίο.
239411g-239342g-18488159

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησαν: «Να τροποποιηθούν τα οικεία άρθρα του Ποινικού Κώδικα και να διπλασιαστούν οι ποινές. Καμία ποινή να μην είναι με αναστολή, μήπως αυτά αποτελέσουν, στο μέλλον, αποτρεπτικό παράγοντα. Να συσταθούν Τμήματα Δικαστηρίων, σε κάθε Περιφέρεια, που να εκδικάζουν μόνον υποθέσεις τροχαίων δυστυχημάτων (αστικά και ποινικά), με στόχο να επιταχυνθεί η απόδοση δικαιοσύνης».
Οι μητέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις θέσεις του Σταύρου Κοντονή, αλλά και για τη συνάντηση που είχαν μαζί του και υπογράμμισαν την ανάγκη επαγρύπνησης της πολιτείας στα ζητήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.