Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Λαλήσαμε" όλοι; Πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός ο Β. Λεβέντης! (Βίντεο)

 Δυο δημοσκοπήσεις είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η μια έγινε από την εταιρεία Μetron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτική που κυκλοφορεί αύριο και η δεύτερη –που παραθέτουμε σε βίντεο- από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Δεν είναι βασικά να δίνεις καμιά ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευρήματα του, γιατί αν δεχθούμε ότι στο εκλογικό σώμα ποιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο γραφικός Βασίλης Λεβέντης, πρέπει να βγάλουμε βιβλιάρια για να σαλπάρουμε.

Κοινό χαρακτηριστικό των 2 δημοσκοπήσεων είναι ότι παρουσιάζουν πρώτο κόμμα ως προς την πρόθεση ψήφου την Ν.Δ ενώ κάτω από το όριο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης βρίσκονται ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση  της Μetron Analysis στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 23,7% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, και Ένωση Κεντρώων 3,7%. Ποσοστά  κάτω από το όριο εισόδου στην Βουλή έχουν το ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%  και οι ΑΝΕΛ με 2,3%.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στον Σκάι φέρνουν μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων και η οποία ανέρχεται σε 6,5 ποσοστιαίες μονάδες. Η Ν.Δ λαμβάνει 24%, με τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί να συγκεντρώνει το 17,5%. Τρίτο κόμμα παρουσιάζεται η Χρυσή Αυγή με 6%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Φυσικά εμείς δεν έχουμε καμιά εκτίμηση στα δημοσκοπικά αποτελέσματα –τα παραθέτουμε μόνο για αρχειακούς λόγους- πόσο μάλλον όταν οι ίδιες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν το μισό περίπου εκλογικό σώμα να δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.