Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

H COSCO KAI AΛΛΟΙ ΠΕΝΤΕ ΟΜΙΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΠ...

Η Cosco και άλλοι πέντε όμιλοι εξέφρασαν ενδιαφέρον για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς...
Πρόκειται για τους:

   - APM Terminals B.V.
   - Cartesian Capital Group, LLC
   - International Container Terminal Services, Inc
   - Ports America Group Holdings
   - Utilico Emerging Markets Limited

Με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από έξι επενδυτικά σχήματα, έληξε σήμερα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε ανακοίωσε σχετικά το ΤΑΙΠΕΔ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

Την ίδια ώρα βέβαια, η πολιτική αντιπαράθεση για την τύχη του ΟΛΠ εντείνεται επικίνδυνα και μέσα στη συγκυβέρνηση. Τόσο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όσο και οι υποψήφιοι για τη δημαρχία του Πειραιά εκφράζονται πλέον ανοικτά κατά της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου.

Η αντιπρόταση που έχει κατατεθεί, με βάση και τις θέσεις που έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή ο επικεφαλής του ΟΛΠ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανωμερίτης προβλέπει τη διατήρηση του πλειοψηφικού ελέγχου από το Δημόσιο και τη σύναψη συμβάσεων παραχώρησης ανά δραστηριότητα του λιμανιού.

Η άλλη πλευρά όμως, το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης και το ΤΑΙΠΕΔ αντιτείνουν ότι με την πώληση των μετοχών διασφαλίζεται ότι ο επενδυτής θα αναλάβει και θα έχει κίνητρο ανάπτυξης σε όλες τις δραστηριότητες του λιμανιού και όχι σε επιμέρους τομείς. Επιπλέον η πώληση ισχυρού πλειοψηφικού πακέτου αναμένεται να τονώσει το ανταγωνιστικό ενδιαφέρον της διαγωνιστικής διαδικασίας και να βελτιώσει ουσιαστικά το προσδοκώμενο αντάλλαγμα για το Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.