Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ! ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ(!) ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΕΥΡΩ!

ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕΡΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ!
ΩΜΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΥ!
Αδιακρίτως και με περισσή σκληρότητα καλεί το υπουργείο οικονομικών της συγκυβέρνησης να δράσουν οι ημιδιαλυμένες εφορίες, με στόχο να συλλέξουν τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του μήνα και τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους, από τη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν στα 45 δισ ευρώ.

Ο πόλεμος εναντίον των μικρών και μεσαίων εισοδηματικά στρωμάτων συνεχίζεται από την αδίστακτη μνημονική συγκυβέρνηση!
Η εγκύκλιος που χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετικά επείγουσα» απεστάλη στους εφόρους.
Προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό περιθώριο ελιγμών ή παρερμηνειών, η Γενική Διεύθυνση Ελέγχων δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ενεργούν κατά περίπτωση οι έφοροι.
Ειδικότερα σύμφωνα με την κυβερνητική εγκύκλιο:
- Υπενθυμίζεται ο νόμος του κράτους που προβλέπει: «Όποιος δεν καταβάλλει τα βεβαιωμένα στις ΔΟΥ χρέη προς το Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τις επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης»..
- «Αίτηση ποινικής δίωξης» υποβάλλεται εφόσον τα βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 5.000 ευρώ, «συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων».
- Επισημαίνουν ότι η «υποβολή αίτησης ποινικής δίωξης δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του προϊσταμένου της ΔΟΥ», ότι αποτελεί «δέσμια αρμοδιότητα», απειλούν δηλαδή και τους υπαλλήλους με διοικητικά μέτρα και κυρώσεις, σε περίπτωση που δεν εφαρμόσουν τις κυβερνητικές εντολές.
- Κλιμακώνοντας τους εκβιασμούς προς τα φτωχά και μεσαία στρώματα αλλά και τους τους υπαλλήλους, τονίζεται: «Προς αποφυγή του φαινομένου της παραγραφής αδικημάτων και προκειμένου να αποφευχθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες των υπαλλήλων (παράβαση καθήκοντος, κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου κλπ.) εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των ΔΟΥ για την άμεση υποβολή αιτήσεων μόλις συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις».
- Δίνεται εντολή στους οικονομικούς επιθεωρητές να ελέγχουν την «ορθή και έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων ποινικής δίωξης».
Η ενεργοποίση του μέτρου των ποινικών διώξεων σε συνέχεια αυτού των κατασχέσεων, το οποίο μπορούν να ενεργοποιήσουν για εμφανιζόμενη οφειλή μόλις από τα 300 ευρώ!
Με άλλη υπουργική εγκύκλιο δίνονται οδηγίες για την υπαγωγή οφειλών σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης. Μεταξύ άλλων και για την υπαγωγή στο ευεργέτημα(!!!) υποχρεώνουντα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής να προπληρώσουν παράβολο (5 τοις χιλίοις επί της «οφειλής»)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.