Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Bilderderg με σαντιγύ.





Η σύνοδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ διεξάγεται στο Σαντιγί της Βιρτζίνια (ΗΠΑ) κοντά στις κυριώτερες εγκαταστάσεις της
CIA  και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των εκλεκτών.
Αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στις Ηνωμ. Πολιτείες, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, για το νέο δεθνές νομισματικό σύστημα και για τις προσεχείς στρατιωτικές επεμβάσεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Όπως είναι φυσικό η αμερικανική παρουσία είναι αυξημένη στη φετινή σύνοδο με 32 προσκεκλημένους, όμως εντύπωση προκαλεί η ισπανική παρουσία στο Σαντιγί καθώς εκτός από την βασίλισσα Σοφία θα παραυρεθούν ακόμη 10 τραπεζίτες και επιχειρηματίες, γεγονός που σημαίνει εξελίξεις στην Ισπανία σύντομα.
Από τις ελληνικές προσκλήσεις απουσιάζει φέτος η  Άννα Διαμαντοπούλου ενώ κλήθηκε ξανά ο Γ. Παπακωνσταντίνου και το τρίο συμπληρώνουν οι Γ. Δαυίδ (Coca Cola) και Λ. Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), αλλά ξαφνιάζει και η απουσία του Αλ. Παπαχελά από τα γνώριμα τοπία της Βιρτζίνια και του Λάνγκλεϊ (αν μ’ εννοείς).
Η Λέσχη προσκαλεί τους κορυφαίους ρυθμιστές της πολιτικής, της οικονομίας, των στρατιωτικών συνασπισμών, των αμυντικών βιομηχανιών, των τραπεζών και των πολυεθνικών εταιρειών, αλλά και τα τσιράκια τους που γίνονται πρωθυπουργοί, υπουργοί, σύμβουλοι και ανώτατα στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων.
Άγνωστοι και εντελώς άσημοι όπως ο Τόνι Μπλερ, ο Μπαράκ Ομπάμα κ.ά., είχαν περάσει πρώτα από τα κατάστιχα της Μπίλντερμπεργκ προτού να προωθηθούν στα αξιώματά τους  και ανάμεσά τους η Κριστίν Λαγκάρντ που από διορισμός του Σαρκοζί στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας έγινε μια από τις πλέον ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη.
Η Λαγκάρντ ξεκίνησε την «καριέρα» της από τις ΗΠΑ με τις σπουδές στο Holton-Arms School του Μέριλαντ, τοποθετήθηκε στο γραφείο του Γουίλιαμ Κοέν (υπουργός Άμυνας ΗΠΑ) και προσελήφθη από την Baker & McKenzie του Σικάγου (νομική εταιρεία που χρηματοδότησε τον Ομπάμα) και «υπαγορεύτηκε» στον Σαρκοζί για την πολιτική της ανέλιξη.
Προσκλήθηκε στη σύνοδο της Μπίλντερμπεργκ το 2009 (Αθήνα!) και εκεί αποφασίστηκε να προωθηθεί «με κάθε τρόπο» στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το «ξεσκαρτάρισμα» του Ντομινίκ Στρος Καν που τολμούσε τότε να διεκδικεί τη γαλλική προεδρία.
Τα διεθνή συστημικά ΜΜΕ αποφεύγουν να αναφερθούν στα έργα και στις ημέρες της Μπίλντερμπεργκ (το ίδιο συμβαίνει και με τις συνόδους της Trilateral Committee), καθώς οι διεφθαρμένες ιδιοκτησίες τους ανήκουν ολοκληρωτικά στους κλεπτοκράτες και στις συνόδους επιτρέπεται μόνον η παρουσία δημοσιογράφων του Economist που εκφράζει απόλυτα τη Λέσχη και είναι παραμάγαζό της.
Αμερικανοί ακτιβιστές θα προσπαθήσουν να διοργανώσουν διαδηλώσεις στο Σαντιγί και ήδη ο γνωστός δημοσιογράφος  Άλεξ Τζονς αποκλείστηκε από κάθε πρόσβαση στο ξενοδοχείο Westfields Marriott-εδώ είχε γίνει και η σύνοδος του 2008- που θα γίνει η σύνοδος, αλλά προβλήματα και απειλές παρουσιάστηκαν και στον απεσταλμένο του Guardian Τσάρλι Σκέλτον.
Στην Ελλάδα ελάχιστοι δημοσιογράφοι έγραφαν για τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ εδώ και χρόνια αντιμετωπίζοντας ειρωνικά σχόλια από «συναδέλφους» τους (που στις περισσότερες των περιπτώσεων ήσαν πράκτορες, καταδότες, εκβιαστές και περσόνες επιχειρηματικών pay roll), που τους αποκαλούσαν οπαδούς της συνωμοσιολογίας.
Κατά τα άλλα, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Ντόρα Μπακογιάννη,  ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννης Παπαθανασίου, είναι θλιμένοι που δεν προσκλήθηκαν (έπαιξαν τους ρόλους και τους πέταξαν σαν χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα), αλλά πραγματικά απαρηγόρητη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου που την αγνόησαν ενώ θεωρεί ότι έχει ακόμη «τόσα πολλά» να προσφέρει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.