Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Επώδυνες» αλλαγές...




Η έντυπη δημοσιογραφία περνά παγκοσμίως κρίση, και (ούτε καν) οι «New York Times» δεν βρίσκονται στο απυρόβλητο. Ορισμένα ένθετα καταργήθηκαν και περίπου 100 μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να ... φύγουν. «Επώδυνες» χαρακτηρίζει τις αλλαγές αυτές η Τζιλ Εϊμπραμσον επιμένοντας εντούτοις πως η ποιότητα «ουδέποτε ήταν καλύτερη», και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση. Σε κάθε περίπτωση, η νέα διευθύντρια της ιστορικής εφημερίδας δεν κρύβει τη φιλοδοξία της να κάνει αυτήν την τελευταία, την ηλεκτρονική έκδοση, ακόμα πιο
ανταγωνιστική, πιο «ζωντανή» και συμμετοχική, αξιοποιώντας όλα τα όπλα που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες και τα πολυμέσα. Πριν από έναν χρόνο, είχε αποσπαστεί από τα συνήθη της καθήκοντα ως διευθύντρια σύνταξης στον ψηφιακό τομέα - ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να δημιουργήσει ενιαίο newsroom (αίθουσα σύνταξης) «όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνετα τόσο στην έντυπη όσο και στην ψηφιακή σφαίρα».
Η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν πως στο πατρικό της οι «New York Times» «ήταν κάτι σαν θρησκεία: ό,τι έγραφε αυτή η εφημερίδα δεν μπορούσε παρά να είναι αλήθεια». «Ο ρόλος μου είναι να κρατήσω την εφημερίδα στην ευθεία» λέει τώρα. Το ίδιο φιλελεύθερο προφίλ, τον ίδιο πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα - «διαβάζει» κανείς ανάμεσα στις γραμμές. Αλλά χωρίς ίχνος εφησυχασμού, οι εποχές το απαγορεύουν.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.