Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Γιακουμάτος: «golden τσογλάν»!!!το οικονομικό επιτελείο του Σαμαρά...


giakoymatos
Με λεξιλόγιο που για μία ακόμη φορά σκόρπισε κύματα δυσφορίας στη Ρηγίλλης, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος κράτησε αποστάσεις χθες από την αντιμνημονιακή στρατηγική της Ρηγίλλης, δημιουργώντας ένα ακόμη εσωκομματικό πρόβλημα.

Σε μια χρονική στιγμή που ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς αναζητεί...
εσωτερική ηρεμία, ώστε να μπει στην τελική ευθεία για τις περιφερειακές εκλογές με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, ο κ. Γιακουμάτος τάραξε τα «γαλάζια» νερά και η ΝΔ έγινε και πάλι «άνω κάτω» με αφορμή το μνημόνιο, αποκαλώντας «golden τσογλάν» τους επιτελείς του που τον παρέσυραν στη δέσμευση για μηδενισμό του ελλείμματος ως το τέλος του 2011. 
Ο πρώην υφυπουργός στόχευσε προς το οικονομικό επιτελείο του κ. Σαμαρά για την πρόταση περί μηδενισμού του ελλείμματος στο τέλος του 2011. «Ερχονται εδώ κάποιοι σωτήρες,κάποιοι μεσσίες από τα Υale και τα Ηarvard, και μας έχουν διαλύσει. Αυτό ισχύει και θα ισχύει πάντα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοίόταν μιλάμε για την οικονομία και ειδικά όταν παίρνουμε μέτρα για την οικονομία» τόνισε μιλώντας στον Ρ/Σ ΝΕΤ ο κ. Γιακουμάτος, όταν ρωτήθηκε για το μηδενικό έλλειμμα.

Ο κ. Γιακουμάτος παραφράζοντας τον χαρακτηρισμό που είχε κυριαρχήσει επί κυβερνήσεων Καραμανλή για τα «γαλάζια golden boys», τα οποία ήταν στο στόχαστρο πολλών νεοδημοκρατών, έριξε το καρφί του, όταν ο δημοσιογράφος τού μίλησε για τεχνοκρά τες από ξένα πανεπιστήμια που λένε ότι θα μειώσουν το έλλειμμα. «Αυτοί είναι θεωρητικοί. Είναι όπως στην Ιατρική, ο ένας κάνει τη θεωρία και ο άλλος πεθαίνει. “Ρε παιδάκι μου, εδώ πεθαίνει ο άνθρωπος, ελάτε να κάνουμε μια ένεση, να βάλουμε ορό και άσε τις θεωρίες”» είπε και συνέχισε με αιχμηρό ύφος: «Αυτοί λοιπόν όλοι του Υale, του Ηarvard, όλοι οι οικονομολόγοι, τα παιδάκια. Καλά golden τσογλάν είναι όλα, αλλά μέχρι σε ένα σημείο, μας έχουν βουλιάξει. 

Και αυτά είναι διακομματικά.

Δεν είναι μόνο κομματικά».

Δεν έμεινε όμως στον χαρακτηρισμό «golden τσογλάν», για τα οποία είπε ότι υπάρχουν σε όλα τα κόμματα, εννοώντας και στη ΝΔ, αλλά επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι υπάρχουν δύο γραμμές στο κόμμα για το μνημόνιο. «Είπα ότι το μνημόνιο, όπως φτάσαμε δυστυχώς, καλό ήταν να το αποφύγουμε, να είχαμε λάβει μέτρα. Ομως εκεί που φτάσαμε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά που λέει και ο Αβραμόπουλος. Συντάσσομαι με τον Δημητράκη σε αυτή τη θέση» επεσήμανε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η στάση του κ. Γιακουμάτου δημιουργεί αρνητικά σχόλια σε υψηλόβαθμα στελέχη της κομματικής πυραμίδας.

Πριν από έναν μήνα περίπου είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση σε συνεργάτες του κ. Σαμαρά, τους οποίους όμως δεν κατονόμασε, αν και μίλησε για «αυλοκόλακες», «αδελφές Μπαρμπούτσογλου» και «κουφιοκεφαλάκηδες συμβουλάτορες» .>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.