Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν κόβεις αποδείξεις; Αυτόφωρο...


apodiji
Πιο αυστηρό καθιστά η κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο κατά της φοροδιαφυγής, στέλνοντας μήνυμα σε όσους συνεχίσουν να κλέβουν τα έσοδα του κράτους ότι θα πηγαίνουν φυλακή. Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας χθες σε... εκπροσώπους παραγωγικών φορέων για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εφαρμόσει νέα ρύθμιση-περαίωση για όλες τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις επιχειρήσεων και επαγγελματικών ανακοίνωσε ότι θα θεσμοθετηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου για σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Μάλιστα, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών μιλώντας στο «Βήμα», στις σοβαρές φορολογικές παραβάσεις αναμένεται να ενταχθούν περιπτώσεις που αφορούν ακόμη και τη συστηματική μη έκδοση αποδείξεων.
Κατά τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου περαίωσης στους παραγωγικούς φορείς από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παρουσία του υφυπουργού κ. Δ. Κουσελά , των γενικών γραμματέων κκ. Δ. Γεωργακόπουλου, Ηλ. Πλασκοβίτη και Διομ. Σπινέλλη και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ι. Καπελέρη, μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της φοροδιαφυγής. Οπως δήλωσε ο υπουργός, « αυστηροποιούμε το ισχύον ποινικό θεσμικό πλαίσιο. Αποσυνδέουμε την ποινική από τη φορολογική δικαιοσύνη και θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε για την περαίωση και στο νομοσχέδιο που θα φέρουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης μια σειρά από συγκεκριμένες ρυθμίσεις στο πλαίσιο αυτό. Για παράδειγμα, τη διαδικασία αυτοφώρου εκεί όπου υπάρχουν σημαντικές παραβάσεις ».>>
epikairo: Το μέτρο κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά αποτελεί ένα ακόμη κατασταλτικό μέτρο, που ναι μεν μπορεί να περιορίσει την φοροδιαφυγή, αλλά μόνο με κατασταλτικά μέτρα δεν λύνεται το πρόβλημα. Η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από τους ίδιους τους πολίτες. Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Πρέπει να να κατανοήσουμε οι ίδιοι, ότι το να μην μας κόβει οποιοσδήποτε επαγγελματίας απόδειξη, την ίδια στιγμή στερεί από το κράτος έσοδα, τόσο με την μη απόδοση του ΦΠΑ, το οποίο έχει εισπράξει από εμάς, όσο και από την απόκρυψη εσόδων από τον ίδιο, με αποτέλεσμα την μειωμένη φορολογία του.
Θέλουμε καλύτερη υγεία, καλύτερη παιδεία, θέλουμε καλύτερο περιβάλλον, θέλουμε ασφάλεια, θέλουμε καλύτερους μισθούς και συντάξεις. Αυτά γίνονται με χρήματα και αν στερούμε εμείς οι ίδιοι από το κράτος τα έσοδα που του αναλογούν δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκτήσουμε.
Γιατί πολύ απλά όλα τα παραπάνω προσπαθούσαμε να τα κάνουμε με δανεικά...και αυτό πληρώνουμε σήμερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.