Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ

Η χρεωκοπία δεν είναι λύση για την Ελλάδα και γι' αυτό η κυβέρνηση καταβάλει «τιτάνιες προσπάθειες» για να την αποφύγει. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στην Νέα Υόρκη και προσέθεσε ότι ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έπληττε σοβαρά και την Ευρώπη που «έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία της Ελλάδας»...


Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των οικονομικών ασθενέστερων και κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους αδυνάτους εν μέσω ύφεσης της οικονομίας.

«Η χρεωκοπία δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα. Όλες οι τιτάνιες προσπάθειες που κάναμε τον τελευταίο χρόνο στόχο έχουν να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα χρεωκοπήσει», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του στο οικονομικό φόρουμ Economic Club της Νέας Υόρκης.

«Αλλά η χρεωκοπία δεν αποτελεί λύση ούτε για την Ευρώπη. Η Ευρώπη, σήμερα, έχει επενδύσει πολλά στην επιτυχία της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των οικονομικά ασθενέστερων.

«Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η μεγαλύτερη ανησυχία μου αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλίσουμε ότι οι περικοπές δεν επιβαρύνουν αυτούς που κινδυνεύουν περισσότερο σε μια ύφεση και δεν εξουδετερώνουν πιθανές αυξήσεις εισοδήματος», είπε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να καταπολεμήσει την μαύρη οικονομία και την φοροδιαφυγή.

Συναντήσεις με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες

Εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα, χαρακτήρισαν Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες, τη συζήτηση που είχαν την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια πρωϊνού εργασίας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επτά στελέχη του Επενδυτικού Συμβουλίου, με οικονομική, αλλά και πολιτική βαρύτητα σε επιχειρηματικούς και χρηματοπιστωτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη «μεγάλη προσπάθεια» που καταβάλλει η κυβέρνηση για να αλλάξει το επενδυτικό τοπίο στη χώρα μας, δημιουργώντας ενθαρρυντικές προοπτικές στον τομέα της ανάπτυξης.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για επενδύσεις Χάρης Παμπούκης, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.