Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Για τη "μετάλλαξη της μπλογκόσφαιρας"

Tα παραδοσιακά ΜΜΕ στην Ελλάδα ασχολούνται με τα blogs μονάχα όταν αυτά"παράγουν" κάποιο σκάνδαλο ή απασχολούν αρνητικά την επικαιρότητα.

Οι σημερινές κυριακάτικες εφημερίδες ασχολούνται μετά από καιρό μετά από blogs με αφορμή τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, δημιουργού του Τρωκτικού.

Κάθε σχόλιο κι άποψη για τα blogs είναι φυσικά δεκτή αλλά αυτά που με ενοχλούν είναι ο ισοπεδωτισμός και η ανακύκλωση της νοοτροπίας "όλοι το ίδιο είναι". Διαβάζω για παράδειγμα στην Καθημερινή μια εξαιρετική ανάλυση(εδώ) του ήταν το Troktiko κι ενώ συμφωνώ απόλυτα σε όλα διαπιστώνω ότι ο τίτλος του άρθρου είναι "Η ελληνική μετάλλαξη της μπλογκόσφαιρας".

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι δημοσιογράφοι ότι όπως στο χώρο των εφημερίδων υπάρχει και η Καθημερινή και η Αυριανή έτσι και στο χώρο των blogs υπάρχουν κίτρινα ιστολόγια αλλά κι άλλα που είναι πραγματικά αξιόλογα. Το να ταυτίζουμε τα blogs με το press-gr ή το troktiko δείχνει τουλάχιστον εμπάθεια, αν όχι φόβο.

Αν λοιπόν διαπιστώνεται πράγματι μια κάποια "μετάλλαξη" της μπλογκόσφαιρας, αυτή δεν πρέπει μόνο να χρεωθεί στους bloggers αλλά κυρίως στους δημοσιογράφους που φρόντισαν με διάφορους τρόπους να απαξιώσουν αυτό το νέο μέσο ενημέρωσης. Εξάλλου, τόσο ο Καψαμπέλης όσο και ο Γκιόλιας δημοσιογράφοι ήταν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.