Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Υπερασπίζονται την ανταλλαγή οικοπέδων με βυθό !!!


Με έγγραφο του οικονομικού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ καθηγητή κ. Ι.Μουρμούρα , ο οποίος αμφισβητεί την ύπαρξη του σκανδάλου του Βατοπαιδίου, επιχειρεί η ΝΔ να συντηρήσει τον θόρυβο περί «σκευωρίας του ΠαΣοΚ» που προκλήθηκε από την απόφαση της ανακρίτριας κυρίας Ειρήνης Καλού για επιβολή αυστηρών όρων εγγυοδοσίας στον κ. Ι. Αγγέλου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου τού τέως πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή κ. Ευρ. Στυλιανίδης έδωσε χθες στη δημοσιότητα έγγραφο του κ. Μουρμούρα, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ) απευθύνεται την 1η Ιουλίου προς το υπουργείο Οικονομικών, υπερασπιζόμενος τις αποτιμήσεις των ανταλλαγέντων ακινήτων του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπαιδίου που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν από το ΣΟΕ.

Στο έγγραφο ο κ. Μουρμούρας κάνει αναφορά στο «λεγόμενο “σκάνδαλο” του Βατοπαιδίου», ενώ χαρακτηρίζει «τηλεδικία» τις καταγγελίες για βλάβη του Δημοσίου. «Το Σώμα δεν έχει καμία ανάμειξηστην όλη διαδικασία σε θέματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτιμηθέντων» υποστηρίζει, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

Τη «γραμμή» αυτή, άλλωστε, είχε ακολουθήσει και στις δύο καταθέσεις που έδωσε στις εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Βουλή- το φθινόπωρο του 2008 και στις αρχές του 2009.

Παρά, πάντως, τη σαφή ευθύνη που αποδίδει στις ενέργειες της ΚΕΔ ο κ. Μουρμούρας, ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε χθες ότι από τα πορίσματα του ΣΟΕ «κλονίζεται το ένα από τα δύο χαρακτηριστικά για τα οποία συγκροτήθηκε η Προανακριτική Επιτροπή και το οποίο ήταν η ζημία του Δημοσίου», υποσχόμενος ασαφώς ότι «η ΝΔ θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη» , χωρίς να διευκρινίσει ούτε το ένδικο μέσο ούτε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=345446&ct=32&dt=27/07/2010#ixzz0usve8rtc
Η ΝΔ υπερασπίζεται τις αποτιμήσεις των ανταλλαγέντων ακινήτων και επιρρίπτει δε όλες τις ευθύνες στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ), στην οποία καταλογίζει εκ των υστέρων αλλαγή χρήσεων στα ανταλλαγέντα ακίνητα. Ουσιαστικά υπερασπίζονται  την ανταλλαγή οικοπέδων με βυθό!!!
ερό αξίας 45 εκατομμυρίων ευρώ πούλησε η Μονή Βατοπαιδίου στο Δημόσιο για να πάρει ως αντάλλαγμα φιλέτα σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη,Καβάλα, Πέλλα, Τρίκαλα, Ξάνθη και στο Λεκανοπέδιο! Όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα του υποθηκοφυλακείου Ξάνθης, οι μοναχοί είχαν παραχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος μόνο της λίμνης Βιστωνίδας με αντάλλαγμα περιοχές που προσφέρονταν για χρυσοφόρες επενδύσεις."
Απλώς ίσως θα έπρεπε να είμαστε περισσότεροι υποψιασμένοι όπως λεέι ο Καραμανλής στο video, αφού ακόμη και αν δεχθούμε πως η Μονή είχε την κυριότητα της λίμνης, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, το κράτος θα μπορούσε να την απαλλοτριώσει, καθώς προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες .Παράλληλα θα μπορούσε η έκταση των 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη, όπου το στρέμμα εκτιμήθηκε προς 128 ευρώ το στρέμμα να δοθεί κομματάκι παραπάνω...
Αλλά δεν βαριέσαι...η Μονή να είναι καλά
ΥΓ. Το video το βάλαμε, γιατί όσο και να χτυπιόμαστε ο Καραμανλής δεν πρόκειται να μιλήσει και μας έλειψε αλήθεια ο ειλικρινής λόγος του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.