Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κουτσούμπας: Έρχονται νέα μέτρα

Τη βεβαιότητά του για λήψη νέων μέτρων, εξέφρασε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι ακόμα και αν η τρόικα αφήσει την Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο η ουσία θα παραμείνει και θα είναι νέα αντιλαϊκά μέτρα.
«Δεν είναι θέμα αν θα υπάρξει μνημόνιο. Γίνεται μια συζήτηση και σε επίπεδο ΕΕ και ανάμεσα στην κυβέρνηση. Μπορεί να μην ονομαστεί μνημόνιο, η ουσία του όμως θα παραμείνει. Θα είναι νέα αντιλαϊκά μέτρα. Έχει φορτιστεί αρνητικά ακόμη και η ονομασία του μνημονίου και ο λαός δικαιολογημένα είναι κουμπωμένος απέναντι σ’ αυτό. Βεβαίως μπορεί να αλλάξει, αλλά θα είναι αντιλαϊκά μέτρα. Για παράδειγμα οι ιδιωτικοποιήσεις βασικών δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα συνεχίσουν, θα μπουν στη ζωή, θα γίνουν. Ήδη δρομολογούνται στα ΕΑΣ και στη ΛΑΡΚΟ και σε μια σειρά άλλους τομείς, αναδιαρθρώσεις που αφορούν το δημόσιο. Όπως και απολύσεις θα γίνουν", είπε ο Δ. Κουτσούμπας μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ζήτημα δεν αφορά ικανό ή ανίκανο διαπραγματευτή, αλλά το να μην μπεις σε αυτή την ιστορία διαχείρισης, διότι αν μπεις «θα βρεθείς οπωσδήποτε με την πλευρά μιας μερίδας του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Αντικειμενικά θα βρεθείς με τη μεριά μιας καπιταλιστικής χώρας ή της άλλης στο παιχνίδι αυτό των αντιθέσεων και των έντονων ανταγωνισμών».
Διευκρίνισε ότι αποδέσμευση από την ΕΕ και παραμονή ταυτόχρονα στο καπιταλιστικό σύστημα θα σημαίνει και πάλι φτώχεια για τον λαό και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ λέει πως προϋπόθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από τη λαϊκή εξουσία, ώστε αυτή να έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας.
Κληθείς να εξηγήσει το «παρών» του ΚΚΕ στο θέμα της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι είναι ναζιστική οργάνωση και γι' αυτό είναι εγκληματική και πως το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση να κοπεί η χρηματοδότησή της. Πρόσθεσε δε ότι η ανοχή στη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη βάση της λογικής των δύο άκρων.
Επιπλέον είπε ότι η τροπολογία για τη χρηματοδότηση της ΧΑ κατατίθεται στη Βουλή με βάση τους νόμους 187 και 187Α εκ των οποίων ο πρώτος μιλά για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ο δεύτερος για τρομοκρατική οργάνωση «και εκεί βάζει μέσα και διάφορες άλλες παραμέτρους που -ανάλογα τον συσχετισμό δυνάμεων, ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο κράτος, την κυβέρνηση, στη δικαιοσύνη, μιλάμε μελλοντικά- θα μπορεί κατά το δοκούν να μεταφράζει και να ταυτίζεται με μια τέτοια ερμηνεία του νόμου, ο εργάτης που διεκδικεί το δίκιο του και παλεύει με οποιαδήποτε μορφή πάλης, αρκεί να είναι αποφασισμένη, μαζική, να ταυτίζεται με την εγκληματική οργάνωση των ναζιστών, των φασιστών».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.