Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΙΤΑΛΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Στους δρόμους έχουν κατέβει χιλιάδες Ιταλοί για να διαδηλώσουν κατά των πολιτικών λιτότηταςκαι υπέρ των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών. Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που σύμφωνα με τους διοργανωτές αγγίζουν τα 70.000 άτομα, αντιδρούν και στη δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας.
Συνολικά, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 5.000 αστυνομικοί και τα μέτρα φύλαξης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε «ευαίσθητους στόχους» όπως το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, η Γερουσία και η Βουλή της Ρώμης. Πολλά καταστήματα στο κέντρο της Ρώμης αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά, με κατεβασμένα τα ρολά.

Μέχρι αυτή την στιγμή, δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να παρουσιάσουν τους διαδηλωτές ως "βίαιους ταραξίες", τονίζουν ότι η πιο «κρίσιμη φάση» θα είναι όταν η πορεία περάσει έξω από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ιταλίας.
«Δεν είμαστε βίαιοι, θέλουμε απλώς να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν ως ταραξίες » δηλώνουν μέλη του κινήματος No Tav, που προσπαθούν να αποτρέψουν την δημιουργία της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, η οποία θα πρέπει να συνδέει το Τορίνο με την γαλλική πόλη της Λυών.
Επίσης, ακροδεξιοί εξοπλισμένοι με κράνη και λοστούς εμφανίστηκαν κοντά στη διαδρομοή που ακουλουθούσε η πορεία με σκοπό να προβοκάρουν τους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.