Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Αναβιώνουν τη θεωρία των δύο άκρων 28η Οκτωβρίου

• Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις  • Διαμαρτυρίες προετοιμάζονται σε όλη τη χώρα

Την αναβίωση της θεωρίας των δύο άκρων επιδιώκει η κυβέρνηση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του φασισμού και του μνημονίου. Στην ίδια γραμμή το ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωσή του κάνει αντίστροφη χρήση της θεωρίας αυτής παρουσιάζοντας την κυβέρνηση ως θύμα αυτής της θεωρίας.

«Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να...
διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια. Να σταματήσουμε το σχέδιο εκφασισμού και εξαθλίωσης της κοινωνίας. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό», αναφέρεται σε μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει : “Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ. ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική. ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού.»

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε σχόλιό του εκτιμά ότι είναι «πρωτοφανής, εμπρηστική και προσβλητική για το δημοκρατικό πολίτευμα και την Ιστορία του Ελληνικού λαού η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλεί σε διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μαθητικών παρελάσεων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «αφού κατάλαβε ότι παρά τις συνεχείς «επαναστατικές» εκκλήσεις του και τον διχαστικό του λόγο, δεν μπορεί να συγκινήσει ούτε τους δικούς του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμετοχή γονιών και μαθητών στην εθνική επέτειο για να «οργανώσει την ανατροπή της κυβέρνησης»» και του «θυμίζει» ότι το 1940 «ενώθηκαν όλοι οι Έλληνες -παραμερίζοντας κάθε πολιτική ή άλλη διαφορά- για να αποκρούσουν την επίθεση του φασισμού και να υπερασπιστούν την πατρίδα μας».

Ο Σίμος Κεδίκογλου εκφράζει την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός «είναι βέβαιο ότι θα απομονώσει όποιον επιχειρήσει να αμαυρώσει την εθνική επέτειο και το μήνυμα της» και καλεί «όλα τα δημοκρατικά κόμματα να αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ προασπιζόμενα την ίδια τη Δημοκρατία».

«Όμως, ας γνωρίζει ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του πως για ό,τι επιχειρήσουν να συμβεί στις παρελάσεις, την αποκλειστική ευθύνη θα έχουν οι ίδιοι», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Ο παραληρηματικός, φαιδρός και διχαστικός λόγος του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστά το μόνιμο χαρακτηριστικό του. Δεν αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί του», ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία και έπειτα το ΠΑΣΟΚ έσπευσαν στο κέλευσμα του κυβερνητικού εκπροσώπου ως “δημοκρατικά κόμματα” να “αποδοκιμάσουν τις ακρότητες του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο Γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος
 σε δήλωσή του «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», την «ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης» και προσθέτει ότι «πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

«Για την επέτειο του «Όχι» o ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα «Όχι» στο μνημόνιο και μετά «Όχι» στον ναζισμό και τους νοσταλγούς του.Προσβολή στην ιστορία του τόπου, στην εθνική ενότητα του λαού μας. Θέτουν την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης στο ίδιο επίπεδο με τον φασισμό και τον ναζισμό»,αναφέρει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.