Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ; ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ!

(Παρ. 27/9/13-12:30)
Στην δραματική μείωση των κρατικών δομών περίθαλψης και τη συρρίκνωσητου, ήδη ελλειματικού, προσωπικού στα νοσοκομεία, με τις διαθεσιμότητες- απολύσεις των εργαζόμενων σε αυτά, ήρθε να προστεθεί η νέα συμφωνία του Υπ. Υγείας Ά. Γεωργιάδη με την τρόικα,σχετικά με το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ, τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων.
ΝΕΑ “ΛΟΥΚΕΤΑ” ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Μετά το κλείσιμο 8 νοσοκομείων πανελλαδικά, θα ακολουθήσει 2ο κύμα κλεισίματος δεκάδων νοσοκομείων στην επαρχία (έχει προαναγγελθεί) και 3ο κύμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά σαν συνέχεια του κλεισίματος των 5 θεραπευτηρίων του ΙΚΑ κάποιους μήνες πριν.
Υγειονομική γενοκτονία χαρακτηρίζει την ασκούμενη αυτή πολιτική στην υγεία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας, σε πρόσφατη συνέντευξή του (25/9).
Ενδεικτικές είναι οι παρακάτω απαντήσεις της συνέντευξης που έδωσε:

Έτσι όπως οραματίζεται η μνημονιακή κυβέρνηση τον τομέα της υγείας, πιστεύετε ότι κάποιοι θα ωφεληθούν και ποιοι; Ποιος θα είναι ο «μεγάλος χαμένος» και τι θα αντιμετωπίσει στο μέλλον όσον αφορά στην εξυπηρέτησή του από τις δομές υγείας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στο τοπίο ερημοποίησης που δημιουργείται σήμερα στην υγεία, ασφαλώς θα υπάρξουν σύντομα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα δραστηριοποιηθούν για να καλύψουν το κενό. Ήδη κάνουν τις μελέτες τους, κάνουν όμως κάτι πιο προωθημένο. Διαβιβάζουν μέσω τηςTaskForceοδηγίες στην κυβέρνηση για τους τρόπους που θα ικανοποιηθούν τα συμφέροντά τους και την πολιτική που οφείλει ν΄ ακολουθήσει η ούτως ή άλλως πειθήνια ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη για τον ΕΟΠΥΥ είναι ενδεικτικές αυτής της διαπίστωσης.
Ποια νοσοκομεία θα κλείσουν και τι θα γίνουν οι υπάλληλοι τους, γιατροί και υγειονομικό προσωπικό; Και πώς θα αντιδράσετε στην περίπτωση που υπάρξουν απολύσεις;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έχουν ήδη κλείσει 8 Νοσοκομεία και στο δεύτερο κύκλο θα κλείσουν περί τα 40 νοσοκομεία στην περιφέρεια, τα οποία εν πολλοίς είναι στοχοποιημένα. Η αντίδρασή μας θα είναι σφοδρή, σφοδρότερη όμως θα είναι η αντίδραση της κοινωνίας. Μαζί με την κοινωνία θα κινητοποιηθούμε με δεκάδες τρόπους, ώστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα των πολιτών σε μια δημόσια, δωρεάν και ποιοτική περίθαλψη.

ΣΤΑ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 25 ΕΥΡΩ
Την αύξηση της χρήσης γενόσημων φαρμάκων στο 60% και τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ για το 2014 συμφώνησαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και οι επικεφαλής της τρόικας στην συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως θα ισχύσει τελικά το εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, παρ' ότι ο στόχος της νοσηλευτικής δαπάνης έχει επιτευχθεί, σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και δεν θα το καταβάλουν οι ανασφάλιστοι και οι άποροι.
Αφού πρώτα και για κάποιο καιρό  ο Ά.Γεωργιάδης  άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μη εφαρμοστεί το μέτρο ( «άμα πιάναμε τους στόχους  μας»), διατυμπανίζοντας την κάθετη διαφωνία του με το μέτρο-  το οποίο όπως έλεγε το βρήκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας- τελικά με πρόσφατη συνέντευξή του κατατάσσει το χαράτσι των 25 ευρώ  στο χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης!!!

Παραθέτουμε σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης :
"Γεωργιάδης: Οφείλω όμως να σας πω, ότι νομίζω, ότι εάν εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό τη φιλοσοφία του μέτρου όπως τη πιστεύουμε,  δεν θα υπάρξει κανένας ο οποίος πραγματικά θα μπορέσει να διαφωνήσει. Η χώρα μας έχει μία τεράστια κρίση. Σε αυτή τη τεράστια κρίση η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το ζητούμενο και πρέπει όσοι μπορούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω, να μην διστάζουμε να το μοιραζόμαστε με εκείνον που δεν έχει.  Τα νοσοκομεία παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής, εισοδηματικού κριτηρίου ή δυνατότητας  ασφαλιστικής. Όποιος φτάνει σε νοσοκομείο και έχει ένα περιστατικό, απολαμβάνει υπηρεσιών υγείας. Όμως, τα νοσοκομεία στο τέλος της ημέρας πρέπει να πληρώσουν αυτές τις υπηρεσίες υγείας για αυτούς τους συνανθρώπους μας. Πράγματι με τον τρόπο που σκεφτόμαστε να εισάγουμε αυτό το μέτρο, διάφορο του προηγουμένου, θέλουμε τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν στα νοσοκομεία σε ειδικό λογαριασμό για να πληρώνονται μόνο αυτοί οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν.  Είναι δηλαδή ένα μέτρο όχι φορομπηχτικό ή φοροεισπρακτικό αλλά ένα μέτρο κοινωνικής αλληλεγγύης. Εν πάση περιπτώσει, εάν κάποιοι αισθάνονται τόσο μεγάλη αντίρρηση στο να πληρώσουν αυτό το 25ευρω για τους αδύναμους συμπολίτες μας να μου φέρουν την αίτηση με το ονοματεπώνυμό τους στο γραφείο μου και να τους εξαιρέσω και ονομαστικώς. Και να πω ότι ο τάδε κύριος δεν θέλει να πληρώνει για τους φτωχούς"
Δ.ΒΑΡΝΑΒΑΣ:" ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ"
Ως «DeathVoucher» χαρακτηρίζει, στην συνέντευξη του, το «καταναλωτικό πακέτο», σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έχουν το δικαίωμα μέχρι τρεις επισκέψεις έως τα τέλη του χρόνου στα δημόσια νοσοκομεία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ αυτό είναι ένας εμπαιγμός των ελλήνων πολιτών «στον οποίο έρχεται να προστεθεί και το 25 ευρώ εισιτήριο εισόδου, ενώ ήδη τρέχουν τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια».
Πρόκειται για το πακέτο που οι ιθύνοντες αποκαλούν ως HealthVoucher. Στην πραγματικότητα πρόκειται για DeathVoucherΤι θα πει τρεις ιατρικές επισκέψεις σ΄ έναν καρκινοπαθή, ο οποίος δεν έχει πρόσβαση σε φάρμακα, ούτε σε νοσοκομειακή περίθαλψη; Τι σημαίνει το πακέτο αυτό για μια έγκυο στην οποία δεν καλύπτεται ο τοκετός;
Προφανώς σημαίνουν έναν άθλιο εμπαιγμό, στον οποίο έρχεται να προστεθεί και το 25 ευρώ εισιτήριο εισόδου, ενώ ήδη τρέχουν τα υπέρογκα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια.
Δεν είναι λοιπόν υπερβολή όταν μιλάμε για υγειονομική «γενοκτονία», συμπληρώνει.

ΑΛΛΕΣ 1800 ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Ένα απ’ τα πολλά ‘’στοιχήματα’’ του Υπουργού Υγείας ήταν μέχρι πρότινος ο αριθμός των εργαζομένων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας–απόλυσης. Με τις πρώτες 1.665διαθεσιμότητες- απολύσεις άνοιξε για το χώρο της Δημόσιας περίθαλψης το ζήτημα των απολύσεων, όπως συνολικότερα για ολόκληρο το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στα νοσοκομεία, όμως, η πραγματικότητα βοά αφού οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές. Όχι μόνο δεν ‘’περισσεύουν’’ εργαζόμενοι αλλά χρειάζονται και άλλοι για να καλύψουν τα εγκληματικά κενά που υπάρχουν.
Η λεγόμενη αξιολόγηση έρχεται να λειτουργήσει ως φενάκη για τις απολύσεις που έρχονται. Η ‘’ανακύκλωση’’ του συνόλου του προσωπικού του δημόσιου τομέα θέλει και την επίφαση αντικειμενικότητάς της.
Με βάση τις δηλώσεις του υπουργού υπολογίζονται άλλες 1800 διαθεσιμότητες υγειονομικών από τα νοσοκομεία της επαρχίας μέχρι τέλος του 2013.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ
Το κίνημα της υπεράσπισης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι κομμάτι του συνολικού εργατικού κινήματος, που υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά.
Ο συντονισμός των αγωνιστικών κινητοποίησεων στον Δημόσιο τομέα και η ταυτόχρονη συμπόρευση με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό, είναι αναγκαίες συνθήκες για την ανατροπή των ασκούμενων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, που διαλύουν τη χώρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.