Την συνδρομή εργαζομένων, φορέων και βουλευτών αναζητά ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος για το πολύπαθο θέμα της ΛΑΡΚΟ.
Ο κύριος Λιόλιος συγκαλεί ευρεία σύσκεψη το πρωί της Κυριακής προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για να ασκηθούν συντονισμένες πιέσεις ώστε το εργοστάσιο να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του αλλά και να καταστεί βιώσιμο.
 Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι πόση δυνατότητα και δικαιοδοσία έχει ο δήμος προκειμένου να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο ξαφνικό θάνατο ή μια διαδικασία αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώς της εταιρίας. 
Το θέμα μπορεί να ενδιαφέρει την τοπική οικονομία  και δικαίως αλλά αγγίζει πολύ περισσότερο τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό.

 Ένα παιχνίδι φαίνεται να διαμορφώνεται καιρό τώρα  αν λάβει κανείς υπόψη τα δημοσιεύματα που καταγράφονται τελευταία για τα υπέρογκα χρέη της εταιρίας προς την ΔΕΗ. Μεταξύ της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ υπάρχει διαμάχη για το ύψος της τιμής της κιλοβατώρας με την οποιά χρεώνεται η βιομηχανία ενώ αποφάσεις που υποχρεώνουν την ΔΕΗ σε διαπραγματεύσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο εχουν εκδοθεί και από την ΡΑΕ.
 Τελευταία όμως στο παιχνίδι μπήκε και το φυσικό αέριο που δημιουργεί μια σειρά νέων δεδομένων.Σας αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς το ενδιαφέρον που διατυπώνεται κατα καιρούς απο μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους τόσο για την ΔΕΗ όσο και για την ΛΑΡΚΟ.


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη και ώρα 11πμ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ.

Εν μέσω αυτής της δυσμενούς μεταβαλλόμενης οικονομικής συγκυρίας, καλούμαστε να πάρουμε θέση στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την οικονομική ζωή του τόπου.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι εμπλεκόμενοι φορείς να λάβουν  αποφάσεις, προκειμένου να ενεργοποιηθούν  εκείνες οι δυνάμεις, που θα διασφαλίσουν την βιώσιμη λειτουργία της επιχείρησης, τους εργαζομένους, το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της Εθνικής Οικονομίας συνολικότερα.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛ. ΛΙΟΛΙΟΣ


Scouter.gr