Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Επιμένει κατά του Μνημονίου το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς και απευθύνει μαζικό κάλεσμα


Αντισυνταγματική η προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών διαπραγματεύσεων λέει η διοίκησή του
Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010 το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς παραβρέθηκε στην εκδίκαση κατά των διατάξεων του Μνημονίου, που έγινε στο Συμβούλιο Επικρατείας , όπου έχει προσφύγει μαζί με την ΑΔΕΔΥ, το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και άλλους Φορείς. «Πιστεύουμε ότι επιτέλους οι θεσμοί θα λειτουργήσουν για την προστασία των δικαιωμάτων της κοινωνίας – του λαού , διότι η μόνη εξουσία η οποία δεν έχει επικυρώσει τα αντιλαϊκά και αντεργατικά αυτά μέτρα είναι η Δικαιοσύνη. Είναι το τελευταίο αποκούμπι που έχει ο λαός και η κοινωνία για να βρει το δίκιο του και να νιώσει ασφάλεια» τονίζει στο μήνυμα του ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Σταθάς (φωτογραφία).
Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς καταγγέλει τον απαράδεκτο εκβιασμό που κάνει ο ΣΕΒ, με τις πλάτες της τρόικας και κάποιων Υπουργών της Κυβέρνησης, για την κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, παρά τις αντιδράσεις των λοιπών κοινωνικών εταίρων.
Με την ενέργεια αυτή συνεχίζουν το αντικοινωνικό, αντεργατικό έργο τους και τη σταδιακή κατάργηση του Συντάγματος (Αρθρο 22 και 23 ).
Όσον αφορά τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ποτέ δεν εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ως έπρεπε, και υπεύθυνοι γι’ αυτό ήταν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή και να έχουν χαθεί δισεκατομμύρια Ευρώ, τόσο από τα Aσφαλιστικά Ταμεία, όσο και από το Ταμείο του Κράτους.
Οι μόνοι που κέρδισαν και τώρα φωνάζουν είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλοτραπεζίτες.
Αντί να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί – Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ προς αυτή την κατεύθυνση, η Κυβέρνηση και η τρόικα μας οδηγεί σε μισθούς πείνας και στην αύξηση της ανεργίας. Με τόσους ανέργους και με τέτοιους μισθούς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να ορθοποδήσουμε ως κοινωνία και ως κράτος, διότι τα έσοδα τα οποία θα εισπράττει το κράτος δεν θα φτάνουν ούτε για να εκπληρωθούν οι ελάχιστες ανάγκες της χώρας. Αυτοί που θα κερδίσουν θα είναι οι Πολυεθνικές, που θα εκμεταλλεύονται το εργατικό δυναμικό, με μισθούς πείνας, και οι δανειστές από την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου.
Ο μόνος δρόμος είναι η καθημερινή μάχη για την ανατροπή αυτών των αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντισυνταγματικών μέτρων, από όλη την ελληνική κοινωνία – έμποροι, εργάτες, αγρότες - πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να σώσουμε τη χώρα μας, κάτι που είναι ΧΡΕΟΣ και προς τους προγόνους μας, για το αίμα που έχουν δώσει γι’ αυτή τη χώρα και για τους απογόνους μας, για να ζήσουν κι αυτοί με αξιοπρέπεια.
Πάρτε μέρος στις Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ανατροπή αυτών των απαράδεκτων μέτρων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.