Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο πιανίστας ...χωρίς χέρια και νικητής του "China's Got Talent" για το 2010 που συγκλόνισε την Κίνα


Έχασε τα χέρια του από ένα ατύχημα σε ηλικία 10 ετών μετά από ηλεκτροπληξία, ενώ έπαιζε με τους φίλους του, αλλά ο Liu Wei από το Πεκίνο δεν το έβαλε κάτω. Κατάφερε να κάνει τα πάντα με τα πόδια του και άρχισε να μαθαίνει να παίζει πιάνο σε ηλικία 18 ετών, έχοντας μάλιστα το όνειρο να γίνει μουσικός.

Ο πρώτος του δάσκαλος παραιτήθηκε ισχυριζόμενος ότι είναι αδύνατον να διδάξει πιάνο σε έναν άνθρωπο που δεν έχει χέρια, και ότι ο Liu δεν πρόκειται ποτέ να πετύχει.

Ο νεαρός δεν πτοήθηκε καθόλου. Κυνήγησε το όνειρο του, δήλωσε συμμετοχή στο “Κίνα έχεις ταλέντο” και πραγματοποίησε συγκλονιστικές εμφανίσεις παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί νικητής!

Σήμερα είναι 22 ετών και η μεγάλη αγάπη του γι' αυτό που κάνει ήταν αυτή που τον ανέδειξε νικητή στο κινέζικο Talent Show στις 10 Οκτωβρίου του 2010. Στα τελικά του διαγωνισμού, έπαιξε πιάνο και τραγούδησε το τραγούδι "You Are Beautiful".

Ίσως φωνητικά να υστερεί αρκετά, αλλά η ψυχική δύναμη και το μεράκι του για τη ζωή, ήταν αυτά που κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Το σύνθημά του Liu Wei είναι, "έχω δύο επιλογές - Να πεθάνω όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ή να προσπαθήσω να ζήσω μια λαμπρή ζωή. Εγώ επέλεξα το δεύτερο..."

Όλα αυτά έκαναν μια ολόκληρη χώρα να υποκλιθεί στη δύναμη ψυχής, αλλά και το αστείρευτο ταλέντο του σύγχρονου μικρού ήρωα, ο οποίος ανακηρύχθηκε νικητής όχι μόνο ενός διαγωνισμού ταλέντων, αλλά το σημαντικότερο, της ζωής…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.