Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Εμπόριο τρόμου

Μια κυβέρνηση -εκτός των άλλων- κρίνεται και από τους συμμάχους που διαλέγει στην εφαρμογή της Πολιτικής της. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ακολουθεί την πεπατημένη, αγαπά τους δημοσκόπους και τα ΜΜΕ.

Σήμερα τα ΝΕΑ μας θυμίζουν τη χρυσή εποχή του Αυριανισμού προπαγανδίζοντας με αισχρό τρόπο το μήνυμα της "απειλής εκλογών" που διατύπωσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε. Καθόλου τυχαία, η προπαγάνδα κορυφώνεται σήμερα που οι πωλήσεις της εφημερίδας είναι πάντα υψηλές λόγω προσφορών.

Το πρώτο χτύπημα αφορά το ενδεχόμενο αναβολής(!) του β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και το στήσιμο διπλής κάλπης, καθώς η κυβέρνηση θα έχει λάβει το μήνυμα μόνο από τον α' γύρο! Η γνήσια όμως προπαγάνδα γίνεται στις μέσα σελίδες που...

...ως εκ θαύματος καταγράφονται διάφορες "απόψεις" περί εκλογών όπως:

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών. Διαφορετικά, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Το Μνημόνιο είναι μονόδρομος», σημειώνει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος. Σενάρια τρόμου.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να μην τρόμαξαν με τις απόψεις του "υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους",πάρτε και μερικές κοινωνικές αναταραχές:

Αν οι δημοτικές εκλογές φέρουν αποτέλεσμα που ερμηνευθεί ως ψήφος διαμαρτυρίας στο Μνημόνιο είναι πιθανό η αντιπολίτευση να το αξιοποιήσει, προκαλώντας κοινωνικές αναταραχές και θέτοντας εμπόδια στην εφαρμογή του προγράμματος της κυβέρνησης. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση λήψης των συμφωνηθέντων μέτρων με την τρόικα, η οποία θα επισείει ως δαμόκλειο σπάθη την επόμενη δόση του δανείου.

Για το τέλος τα αγαπημένα σε όλους spreads:

Η αντίδραση των αγορών σε μια προοπτική αστάθειας και αβεβαιότητας, όπως αποτυπώθηκε τις τελευταίες ημέρες με την άνοδο των spreads, είναι ενδεικτική των κινδύνων που ελλοχεύουν

Φυσικά η εφημερίδα δεν αναφέρει ότι τα spreads δεν ανέβηκαν λόγω της Αντιπολίτευσης αλλά από την ανακοίνωση της διάθεσης του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Ηθικό δίδαγμα;

Σγουρός ή Χάος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.