Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κινέζικα παραμύθια….με δράκο τα ελληνικά ομόλογα


chinese20women20dragon20tattoo
Ίσως η πιο αξιοπερίεργη φράση που λέχθηκε από τον Κινέζο πρωθυπουργό.
Θα αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές. Μα όταν η Ελλάδα βγει στις αγορές όλοι θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα...
Το επιχείρημα της Κίνας ήταν ορθό τώρα δεν αγοράζουμε ελληνικά ομόλογα αλλά στο μέλλον όποτε βγείτε στις αγορές.Το σενάριο περί αγορών Κινεζικών ομολόγων παρουσιάσθηκε ως η μεγάλη είδηση αλλά προφανώς και δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ποια είναι η αλήθεια. Οι κινεζικές τράπεζες κατέχουν περίπου 8 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα όσα δηλαδή η Πειραιώς ή η Eurobank ή σχεδόν παραπλήσια με ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι κινεζικές τράπεζες δεν έχουν στηρίξει το ελληνικός χρέος και αυτό είναι γεγονός. 
Πάντως το επιχείρημα ότι θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ότι η χώρα βγει στις αγορές είναι ένα ασφαλές επιχείρημα.
Και οι Γαλλικές και οι Γερμανικές και οι Αυστριακές τράπεζες θα αγοράσουν ελληνικά ομόλογα όταν βγει η Ελλάδα στις αγορές.
Μάλιστα κάποιες τράπεζες όπως η RBS, Barclays, Goldman , J P Morgan και άλλες αγοράζουν ήδη έστω και μικρά ποσά.
Και ενώ τα ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο επίκεντρο τα spreads κλείνουν στις 770 μονάδες βάσης απόρροια όχι τόσο των δηλώσεων του Κινέζου πρωθυπουργού για αγορές ελληνικών ομολόγων στο μέλλον όσο λόγω της τάσης μείωσης του spread που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 3 εβδομάδες.

www.bankingnews.gr
Δείτε πως τα ελληνικά ομόλογα, εμφάνισαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη,  κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.